01 / 05 / 2024

Kia elektrikli otomobil fiyatları ne kadar? Niro Hibrit ve Niro EV 10 Ekim 2022 fiyat listesi...

Kia elektrikli otomobil fiyatları ne kadar? Niro Hibrit ve Niro EV 10 Ekim 2022 fiyat listesi...

Kısa bir süre önce yeni elektrikli araçları EV6 ve Niro’yu Türkiye'ye getiren Kia'nın Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel, sektörde yaşanan güncel gelişmeler ile ilgili açıklamalar yaptı. Peki Kia elektrikli otomobil fiyatları ne kadar? Niro Hibrit ve Niro EV 10 Ekim 2022 fiyat listesi...



Türkiye'ye tam elektrikli EV 6 ve Niro EV modellerini getiren Kia, elektrifikasyon stratejisini duyurdu. Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel, elektrifikasyon stratejisi ve gelecek hedefleri ile ilgili olarak, 2030 yılındaki toplam satışlarının yüzde 52’sinin elektrikli ya da elektrik destekli motora sahip araçlarla olacağını dile getirdi. 

Kısa bir süre önce yeni elektrikli araçları EV6 ve Niro’yu Türkiye'ye getiren Kia'nın Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel, sektörde yaşanan güncel gelişmeler ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Kia elektrikli otomobil fiyatları ne kadar? Niro Hibrit ve Niro EV 10 Ekim 2022 fiyat listesi...

Ağyel, çip ve hammadde krizinin çözüme kavuşmadığının altını çizdi ve bunun satış rakamlarına yansıdığını belirterek, "Hammadde fiyatları aşırı zamlandı, ayrıca lojistik sektöründe personel sıkıntısı var. Öte yandan, dünyada pandemi döneminde ertelenen talep geri geldiği için tüketicinin otomobillere ilgisi arttı. Bütün bunlar, Türkiye'ye daha az araç getirmemize yol açıyor" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyesi olmadığı için dezavantajlı olduğuna vurgu yapan Ağyel, Avrupa Birliği ülkelerinde emisyon sınırının 95 gram olması sebebiyle, emisyon kurallarını karşılamak için otomobil üreticilerinin elektrikli ve hibrit araçları çoğunlukla Avrupa'ya gönderdiğini aktardı ve "stediğimiz sayıda aracı bu yüzden de Türkiye'ye getiremiyoruz. 10 araç talep ediyoruz, 1 araç gönderiyorlar. İstediğimiz araç sayısını alabilsek, satışlarımız artardı" ifadelerini kullandı. 

Peki Kia elektrikli otomobil fiyatları ne kadar? Niro Hibrit ve Niro EV 10 Ekim 2022 fiyat listesi...


Geri Dön