29 / 04 / 2024

Kıdem tazminatı almak için kaç yıl çalışmak gerekir?

Kıdem tazminatı almak için kaç yıl çalışmak gerekir?

Kıdem tazminatı her çalışanın araştırdığı konular arasındadır. Haziran ayı enflasyon rakamlarından sonra kıdem tazminatına dair sıkı bir araştırma başladı. İşte kıdem tazminatı hakkında araştırılan detaylar!



1 YL KIDEM TAZMİNATI NE KADAR?

Herhangi bir kurumda çalışan vatandaşları bir yıl çalıştıkları zaman eğer işten ayrılırlarsa ne kadar tazminat alacaklarını araştırıyorlar. Herhangi bir iş sözleşmesinin kıdem tazminatını gerektiren bir nedenden ötürü iptal etme durumunda, çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı ödeniyor. Bir yıldan artan süreler de oranlanarak hesaplamaya dahil edilir.

Kıdem tazminatı almak için kaç yıl çalışmak gerekir?

Kıdem tazminatı hesaplamaları sırasında işçiye ödenen ücretin yanı sıra, kendisine düzenli olarak sağlanan tüm para ve para ile ölçülebilen menfaatler nedir onlar, yol parası, yemek parası, düzenli olmak koşuluyla ikramiye gibi ödemeler de dikkate alınmaktadır. Her tam çalışma yılı için ödenen kıdem tazminatı tutarı, fesih tarihinde yani iptal tarihinde geçerli olan kıdem tazminatı tavanı ile sınırlandırıldığı açıklanmıştır.

İşte diğer detaylar…


Geri Dön