19 / 05 / 2024

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı karını katladı

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı karını katladı

2008 yılından bu yana faaliyet gösteren Kiler GYO 2022 yılının üçüncü çeyrek dönemi ile ilgili finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada cironun geçen yıla göre arttığı karlılığın ise ikiye katlandığı belirtildi.



Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 2022 yılının üçüncü çeyrek dönemine ilişkin bilançosunu paylaştı. Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, 2022 yılının 3.çeyrek dönem sonuçları ile geçen yılın aynı dönemi karşılaştırıldığında şirketin cirosunu yüzde 90 oranında artırdığı, ayrıca dönem karını da yüzde 263 oranında artırarak 256 milyon TL'den 930 milyon TL'ye yükselttiği bildirildi.

İnşaat faaliyetlerine 1994 yılında başladı

Kiler Grubu'nun inşaat faaliyetleri 1994 yılında başlamış olmasına rağmen bu faaliyetler 2000 yılına kadar perakende şirketinin bünyesinde yürütüldü. Özellikle perakende işinin en önemli unsurlarından olan mağaza ağı geliştirilmesi ve hizmete açılması sırasında Türkiye çapında lokasyonların tespiti, arsa ve mülk satın alınması, mağaza kiralanması, projelendirilmesi, dekorasyonlarının yapımı ve ruhsat işlemlerinin yönetilmesi gibi kilit konularda geniş deneyim kazanan şirket daha sonra Biskon Yapı’yı kurarak inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başladı.

2008 yılında GYO oldu

Grubun inşaat faaliyetleri 2000 yılında şu anki unvanı KLR İnşaat Ticaret Limited Şirketi (“KLR İnşaat”) olan tek bir şirket bünyesinde toplandı. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının başlangıcını oluşturan şirket ise,“Kiler İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.” unvanı ile kuruldu. Daha sonra, şirket unvanı 2006 yılında önce “Biskon İnşaat A.Ş.” ve daha sonra da “Biskon Yapı A.Ş.” olarak değiştirildi. Şirket, SPK'nın hükümlerine göre GYO’ya dönüştürülerek ve unvanı Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.” olarak değiştirildi. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı 7.000.000.000 TL olup çıkarılmış sermayesi ise 1.395.000.000 TL’dir.
Yüzde 46'sı halka açık olan Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 2008 yılından bu yana SPK mevzuatı çerçevesinde veSPK kararı ile gayrimenkullere, gayrimenkullere dayalı sermaye piyasası araçlarına, gayrimenkul projelerine ve gayrimenkullere dayalı haklara yatırım yapıyor.  

 

Emlak Konut GYO Bodrum Yalıkavak'taki 2 arsayı 370.4 milyon TL'ye satın aldı!

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Nişantaşı Koru projesinin değeri belli oldu! Bu rakam dudak uçuklattı! 

 


Geri Dön