17 / 05 / 2024

Kilis OSB elektrikte indirimli tarifeye geçti!

Kilis OSB elektrikte indirimli tarifeye geçti!

Kilis OSB Başkanı Mehmet Kanar, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde indirimli elektrik tarifesine geçildiğini, doğalgaz ana hatlarının tamamlandığını söyledi. Kilis testlerin ardından, OSB'nin doğalgaz alt yapı ana hat çalışmaları tamamlanmıştır....



Kilis OSB Başkanı Mehmet Kanar, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde indirimli elektrik tarifesine geçildiğini, doğalgaz ana hatlarının tamamlandığını söyledi. 


Kanar, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan yatırımcı firmalara daha kaliteli ve ucuz elektrik enerjisi imkanı sağlayabilmek için, 2013 yılı mart ayından itibaren TEİAŞ sistem kullanıcısı abonesine geçilmiş ve yine 2013 yılının haziran ayından itibaren, serbest tüketici hakkını kullanarak, özel tedarikçi firmadan enerji temin edilmeye başlanıldığım belirterek, şöyle konuştu: "Şu an için Kilis OSB'nin Türkiye'nin en Kilis OSB Başkanı ucuz elektrik kullanan Mehmet Kanar sanayi  olduğunu gururla söyleyebiliriz. 


Kilis testlerin ardından, OSB'nin doğalgaz alt yapı ana hat çalışmaları tamamlanmıştır. OSB'ler için olmazsa olmaz bu temiz ve ekonomik enerji kaynağından en kısa zamanda faydalandırmak istiyoruz. 


Yapılacak testlerin ardmdan, gerekli koşulları yerine getiren sanayicilerimize gazlan verilecektir. Sanayicilerimize ekonomik ve modern bir üretim ortamı oluşturmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz." Yeni açılacak 100 hektarlık 2. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaların da süratle devam ettiğini belirten Kanar, "Kamulaştırma çalışmalarının yanı sıra imar planımızı da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na sunduk; gerekli onaylardan hemen sonra parselasyon işlemleri tamamlanacak ve başvuru yapan firmalara ön tahsis yapılabilecektir" diye konuştu. 


Hürses Gazetesi


Geri Dön