08 / 05 / 2024

Kimler çocuk desteği alabilir? Kaç TL ödeniyor?

Kimler çocuk desteği alabilir? Kaç TL ödeniyor?

Çocuk desteği parası, belli şartları yerine getiren çocuk sahibi tüm vatandaşlara sağlanan bir destek türü. Peki çocuk desteği kimlere yapılıyor? Kaç TL ödeniyor? Çocuk desteği ödemelerine zam geldi mi?



ÇOCUK DESTEĞİ PARASI KAÇ TL?

Aileleri çocuklarının masrafları için desteklemek amacıyla verilen çocuk destek bileşeni yardım parası, başvuran ailenin durumuna bakılarak, 350 lira ile 650 Türk Lirası arasında değişiyor.

1 ya da 2 çocuğu olan ailelere 350 lira ödenirken, 3 çocuklu aileler için ödeme 450 lira, 5 ve daha çok çocuğu olanlara 650 lira ödeme yapılıyor.

ÇOCUK DESTEĞİ PARASINA ZAM GELDİ Mİ?

Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri için henüz yeni yıl zammı yapılmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığı tarafından, yakın zamanda bu konuda bir güncelleme yapılması bekleniyor.

 Kimler çocuk desteği alabilir? Kaç TL ödeniyor?

NEREYE BAŞVURMAK GEREK?

Başvuruda bulunmak için gerekli olan temel şart, başvuruda bulunacak kişinin gelirinin asgari ücretin 1/3’ünün altında kalmış olması. Başvuru için e-devlet üzerinden işlemi yapmak yeterli olurken, ön başvuru için ALO 183 ya da ALO 144 ile iletişime geçmek gerekiyor.  Çocuk destek bileşeni yardımına başvuruda bulunmuş olan kişilerin, bağlı bulunduğu bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda kaydı bulunmuyorsa, öncelikle gerekli belgeleri hazırladıktan sonra Vakfa Teslim etmesi gerekiyor.

Bu haberi okuyan Bağ-Kur’lu deli gibi seviniyor! 40 bin TL’lik borç bir kalemde silinecek!

Emeklilerin bu yıl bayram ikramiyesi kaç TL? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Ziraat Bankası’ndan bu kart için başvurana tam 300 TL hediye!

Beklenen haber geldi! İlköğretim ve ortaöğretim bursları yattı mı? Kaç lira ödenecek?

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?


Geri Dön