18 / 05 / 2024

Kimliğini alan PTT'ye koşsun! Destek ödemeleri arttı mı? Kış ayları bu destekle sıcacık geçecek!

Kimliğini alan PTT'ye koşsun! Destek ödemeleri arttı mı? Kış ayları bu destekle sıcacık geçecek!

Kış ayı destek paketinin içeriğini devlet genişletti. Faturadan, gıdaya kadar aylık ihtiyaç tutarına kadar destek ödemelerini artırma kararı alındı. İşte detaylar!



Kimliğini alan hemen PTT'ye koşsun! 2500 TL kış desteği verilecek yardım anında hesaplara yatacak. Sosyal yardım programları çerçevesinde hükümet yetkilileri Haziran 2022'de başlattığı kapsamlı destek ödemelerini Temmuz 2023 yılına kadar devam ettirecek. Kış ayının gelmesi ile birlikte havalar normalin üstünde bir seyir tutuyor bu yüzden de faturalar bir hayli kabarık gelmeye başladı. Devlet kış ayında verdiği destek ödemelerini artırma kararına gitti.

Kış ayının gelmesi ile birlikte soğuk etkisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Son yılların en sıcak kış dönemini yaşanıyor olsa da ay başı veya ortasında konutlara gelen doğalgaz faturaları şimdiden cep yakmaya başladı. Kış destek ödemelerini artırma kararı alan bakanlık ihtiyaç sahibi dar gelirli hanelere destek olmak amacıyla doğalgaz destek ödemesi yapıyor. Başvuru şartlarını yerine getiren herkes PTT'ye gidip fatura ibraz sonucu 2.500 TL'ye kadar yararlanabilecek.

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ ZAMLI MI YATIRILACAK?

Yeni yılda destek ödemeleri zamlı yatırılacağı duyuruldu. İhtiyaç sahibi dar gelirli hanelerin geliri gideri karşılamadığı yoksunluk seviyesinde olanlara bakanlık ve bağlı kuruluşlar üzerinden yardım yapılmaktadır. Başvuru detaylarını merak edenler araştırmalar sonucu istenilen bilgilere ulaşıldı.

Bakanlığın açıklamasında, temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenen hanelere doğalgaz desteği yapılacağını ödemelerin yatırılmaya başlandığını bildirildi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Destekten faydalanmak isteyenler yerine getirmesi gereken şartlar;

  • Türk vatandaşı olunması gerekir,
  • Doğal gaz arzı bulunan bölgede ikamet ediyor olmak gerekir,
  • Ödenecek faturanın mesken abone grubuna ait olması gerekmektedir,
  • İhtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor olmak gerekir.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön