08 / 05 / 2024

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'de anahtar teslimi yapıldı! 

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'de anahtar teslimi yapıldı! 

İBB şirketi KİPTAŞ tarafından 2021'de inşaatına başlanan 253 konutun yer aldığı Bağcılar Kiraz Evler kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi yapıldı. 



Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar Kiraz Evler anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamasında "Görüyorsunuz bir depremde ne yazık ki on binlerce insanımızın hayatını kaybediyoruz. Şehirlerin ayakta ve hayatta kalabilmek için vermek zorunda oldukları çok önemli bir mücadeledir" ifadelerini kullan ve tamamlanmış her kentsel dönüşüm projesinin, yüzlerce, binlerce insanın hayatta kalması anlamına geldiğini aktardı.

Bağcılar Kiraz Evler projesinde 253 konut olduğunun altını çizen Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’nin ortalama aile yapısına baktığınızda aslında 1000'e yakın insanın hayatını kurtarmış oluyoruz" şeklinde konuştu.

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler de anahtar teslimi yapıldı! 

Kentsel dönüşümü can kurma meselesi şeklinde ele aldıklarına ve rant hesabı yapmadıklarına vurgu yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Yenileniyor” platformunu 2021 yılında hizmete açtıklarını, bu sistemi 14 Mayıs'tan sonra Türkiye genelinde uygulayacaklarını belirtti. 

Hükümetin hayata geçirdiği Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili de konuşan İmamoğlu, "Biraz geç oldu ama en azından akılları başına geldi. Yeter ki doğru kopyalansın, doğru uygulansın. Hiç önemli değil" diyerek, hayatların kurtarılmasının önemli olduğunu dile getirdi. 

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler de anahtar teslimi yapıldı! 

Hak sahiplerine anahtarların teslim edildiği Bağcılar Kiraz Evler projesinin geçmişi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, "Çok uzun süre dönüşüm için çare aradılar. Dayanıksız bloklarda korku içinde yaşadılar. Bizim teşvikimizde üçte iki  çoğunluğu sağladılar. Geldiler KİPTAŞ’a başvurdular" dedi ve 2 sene önce 2021 Nisan'da yıkımını başlattıklarına vurgu yaptı. 

8 Bloğun 3 günde yıkılmasının planlandığını aktaran İmamoğlu, "Ama tam 8 saatte yıkıldı. Binanın koşulları o kadar kötüydü" ifadelerini kullandı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamasının devamında "Bugün kampanya yapan aklın örneğini verelim İstanbul'dan. TOKİ Tuzla’da 3.5 yılda 508 adet konutun yalnızca temelini atabildi şu ana kadar" dedi ve "Az önce TOKİ’nin 3.5 sadece temel attı  dediğim sahanın hemen yanında biz  KİPTAŞ olarak yaklaşık 1.5 yılda başka bir projeye start verdik ve tamamladık" açıklamasında bulundu. 

İmamoğlu, proje kapsamında hak sahiplerinin 2-3 katına çıkan maliyet yükselişinden de etkilenmediğinin altını çizdi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı! O fay henüz kırılmadı! 

Çiftçilerin cebi bugün dolacak! Destek ödemeleri hesaplara yatıyor! Hemen hesaplarınıza bakın!

Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemesi başladı! 


Geri Dön