30 / 04 / 2024

KİPTAŞ Beylikdüzü Gürpınar dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

KİPTAŞ Beylikdüzü Gürpınar dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Gürpınar Siteler Bölgesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm projesinin iyi niyet protokolü imzalandı. Proje 2 yılda tamamlanacak.



Gürpınar Siteler Bölgesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm projesinin iyi niyet protokolü imzaları atıldı. Protokol imzalarını Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şahitliğinde attı.

2009'dan beri kentsel dönüşüm bekleyen Gürpınar sakinleri hep geceleri tedirgin olduklarını dile getiriyordu. KİPTAŞ ve Beylikdüzü Belediyesi iş birliğinde bölgeye kentsel dönüşüm müjdesi verildi. 

Gürpınar Siteler bölgesindeki yapılar, eski inşaat teknikleri kullanılarak ve yönetmelikler dikkate alınmayarak yapıldı. Yapımında kullanılan deniz kumu deprem riskini artırdı.   

21 Haziran 2018'de Beylikdüzü Belediyesi plan değişikliğini yürürlüğe koydu. Ağustos ayında dönüşüm için ön çalışmalar başladı. Dönüşüm kapsamında anketler ve analizler yapıldı, halk şeffaf şekilde bilgilendirildi.

KİPTAŞ VE Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar'daki kentsel dönüşüm sorununu iş birliğiyle çözecek. 

GÜRPINAR HAREKETLENECEK

 KİPTAŞ Beylikdüzü Gürpınar dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

"KİPTAŞ yönetimi olarak şeffaf yenilikçi yönetim benimsedik. Projelerimizde sosyal farkındalığı ön planda tutuyoruz. Riskli yapılara öncelik veren kampayalar başlattık, buradaki amacımız deprem sorununda görev üstlenmek. 

Uzun yıllardır sürüncemede kalmış bir projenin paydaşı olacağız. Gürpınar bölgesinde olumlu anlamda ciddi hareketlenmeye sebep olacak bir proje yapılacak"

"Afet odaklı dönüşüm tercih değil zorunluluk" diyen Kurt, "Bu projede de bu şekilde adımlar atacağız. Projenin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

EVLER 1 METREKARE BİLE KÜÇÜLMEYECEK

KİPTAŞ Beylikdüzü Gürpınar dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise şöyle konuştu: 

"Gürpınar Siteler Bölgesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm projesinin iyi niyet protokolünü imzalayacağız. Bugün Gürpınarımız için gerçekten çok kıymetli bir proje üstlendik. Yıllardır uzmanların söylediği gibi İstanbul, deprem gerçeğiyle yüzyüze. 

Depremi tamamen oprtadan kaldrımak mümkün değil. Ama doğru bir planlama ile can ve mal kaybını en aza indirmek mümkün. 

Gürpınar Siteler dönüşümünü çok bekledik. Depreme karşı eylemsizliğin maliyeti ortada. Sürdürülebilir kentler inşa etmek zorundayız. Yerel yöneticiler olarak bizlere çok sorumluluk düşüyor. İstanbul son çeyrek asırda köklü değişikliklere uğradı, yoruldu ve yıprandı." 

"Umuryorum ki İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu öncülüğünde bu kadim kent hak ettiği değere kavuşacak" diyen Çalık, "Uzmanlar 20 yıldır 7.2 deprem uyarısı yapıyorlar. Ben Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak huzurla uyuyamıyorum. Geçtiğimiz yıl Silivri de meydana gelen 4.6 depremde bile Gürpınar'da bazı binalarda hasarlar oluştu, bazı binalar tahliye edildi. Ben komşularımı göçük altında aramak isteyen bir belediye başkanı değilim. Oturup başımıza gelecek felaketi bekleyemeyiz beklemiyoruz da" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümü kolaylaştıran yaklaşım benimsenmelidir

Çalık, "Artık dönüşümde ihtiyacımız olan şey vatandaşlarımızın desteği. En ekonomik çözümü bulduk. KİPTAŞ iş birliği sonucunda siteler bölgesinde yaşayanların evleri 1 metrekare bile küçülmeyecek, her daire sahibine kapalı otopark verilecek. Tek hedefimiz vatandaşlarımızı en ideal şartlarda evlerine kavuşturmak. 

Dönüşüm 2 yıl sürecek. Komşularımızın kira yardımları için de Bakanlığa başvuracağız. 1 hafta içinde de Gürpınar'da çözüm merkezi kuaracağız. Vatandaşlarımızın tüm sorularını burada yanıtlayacağız.

Siteler bölgesinde başlatmış olduığumuz 1. etap dönüşümü diğer etaplara da ilham olacak. Diğer etaplar için de bütün yatırımcılara açığız. 

Kentsel dönüşüm sadece binaları dönüştürmek değil, kentin diğer sorunları da çözülmeli. Kentsel dönüşüm planlama sistematiğidir. Doğru planlama yapılsaydı kentsel dönüşümü konuşmazdık. Dönüşüme bütüncül bakıyoruz. Bölgede binaların yanı sıra alt yapı, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanlarıd da yenilenecek.

Siteler bölgesindeki 80. yıl parkı Gürpınar Yaşam Vadisi olacak. Kenti değil, yaşamı dönüştüreceğiz. Yeter ki dayanışma ile yürüyelim" açıklamasında bulundu. 

Çalık sözlerini, Ekrem İmamoğlu ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'a teşekkür ederek sonlandırdı. Projenin hayırlı olmasını ve yenilere ilham olmasını dilediğini belirtti. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da konuşmasının ardından protokol imzalandı. 

KİPTAŞ Eyüp Yeşilpınar'da kentsel dönüşüme giriyor!

Pınar Demircan / Emlakkulisi.com 


Geri Dön