05 / 05 / 2024

KİPTAşž eğitim salonunda EKAP eğitimi!

KİPTAşž eğitim salonunda EKAP eğitimi!

Marmara Belediyeler Birliği tarafından, Topkapı 'da bulunan KİPTAşž eğitim salonunda, Sayıştay Başdenetçisi Dr. Ferhat Gündüz 'ün sunumuyla Elektronik Kamu Alım Platformu (EKAP) eğitimi düzenlendi



İnternette İhale Yapımının teknik inceliklerini aktaran Ferhat Gündüz, “Türkiye 'de kamu kaynağı kullanarak ihale yapan tüm kamu kurumları, ihalelerini tamamen internete taşıyacak. İhaleleri, vatandaşlar da evlerinden takip edebilecek ” dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Birlik Genel Sekreter Vekili Züver çetinkaya, “01.09.2010 Tarihinde yürürlüğe giren uygulamayla, tüm kamu kurumları, internet ortamında şeffaf bir şekilde ihale yapmaya başladı. Konuyla ilgili olarak belediyelerden gelen talep üzerine Marmara Belediyeler Birliği olarak, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ve EKAP eğitimleri düzenliyoruz. Sizlerden gelen istek ve öneriler doğrultusunda, eğitim programlarımıza aralıksız devam edeceğiz ” diye konuştu.

“İşž YÜKÜ VE MALİYET AZALACAK ”

EKAP 'ın tanımını yaparak programa başlayan Dr. Ferhat Gündüz, “4734 sayılı Kanundaki temel ilkeler gözetilerek, ihale sürecindeki uyulması gereken esas ve usullerin bilgi ve iletişim teknolojileri ile desteklenmesi ve satınalma işlemlerinin en az iş yükü ve maliyetle yapılmasına imkan tanınması için kurulan bilişim altyapısıdır ” derken, EKAP 'ın faydalarını ise “İhale Sürecinde Etkinlik ve Verimlilik, Saydamlığın Artması, Eşit Muamele, İş Dünyasında Aktivasyon, Ekonomik Kalkınma ve Rekabet ” olarak sıraladı.

“İNTERNETTEKİ İHALEYİ, VATANDAşž DA İZLEYECEK ”

Elektronik Teknik şžartname, Elektronik İdari şžartname, Elektronik Teklif ve Değerlendirme hususunda da açıklamalarda bulunan Sayıştay Başdenetçisi Dr. Ferhat Gündüz, “Türkiye 'de kamu kaynağı kullanarak ihale yapan tüm kamu kurumları, İnternet üzerinde kurulacak elektronik kamu satınalımları platformuna dahil edilecektir. Yapılan tüm ihaleler, bu platform üzerinden teklif vermek isteyen firmalara duyurulacaktır veya iletilecektir. İhale sürecine ilişkin tüm işlemler bu elektronik platform üzerinde vatandaşların da izleyebileceği bir ortamda gerçekleşecektir. Böylece alıcı ve satıcı elektronik ortamda buluşturulurken, kamu alımlarında saydamlık, hız ve erişim kolaylığı sağlanmış olacaktır ” diyerek sunumu tamamladı.

Program boyunca katılımcıların sorularını yanıtlayan Ferhat Gündüz, belediye personeline yönelik eğitimlerinden ötürü Marmara Belediyeler Birliği yönetimine ve eğitim programlarına büyük ilgi gösteren belediye çalışanlarına teşekkür etti.


Geri Dön