02 / 05 / 2024

KİPTAŞ Silivri Abdülezel Paşa İlköğretim Okulu resmen açıldı!

KİPTAŞ Silivri Abdülezel Paşa İlköğretim Okulu resmen açıldı!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Silivri Abdülezel Paşa İlköğretim Okulu"nu hizmete açarken, "Beni en çok okul açılışları heyecanlandırıyor" dedi



Kiptaş konutlarında, bu eğitim öğretim yılında hizmete giren "Silivri Abdülezel Paşa İlköğretim Okulu"nun resmi açılışı törenle yapıldı. Törende konuşan Vali Mutlu, en çok okul açılışlarında heyecanlandığını belirtirken, bu eğitim öğretim yılı başında hizmete giren okulda, 140 öğrencinin bulunduğunu söyledi.

Okula ismi verilen Abdülezel Paşanın çok önemli bir komutan olduğunu aktaran Mutlu, "Bu, bizim tarihimize, şehitlerimize ve büyüklerimize karşı bir borcumuzdur. İnşallah vatanına ve milletine hizmet eden iyi insanlar yetişecek" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşa İstanbula kazandırdığı derslik ve spor salonlarından dolayı teşekkür eden Mutlu, şunları söyledi:

"Okulun yanındaki  Kiptaş  tesislerini görünce çok mutlu oldum. İyi konutlar varsa, mutlu insanlar da var. Şimdiki çocuklar çok şanslı. 2012de Silivride 3 okul daha açacağız. Tadilatı devam eden okullarımız da var. Bu ilçenin eğitim standartlarını yükseltmek için elimizden geleni yapacağız."

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş da modern bir dünyada herkesin bir arada yaşadığını ve artık hudutların ortadan kalktığını belirterek, bilişim çağında bilgiye ulaşmanın ve yönetmenin hüner olduğunu kaydetti.

Çocukların yetiştirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Topbaş, "Herkese yeterli seviyede eğitim alanı oluşturmak için çalışıyoruz. 882 derslik yaptık. 22 okulun inşaatı devam ediyor. Okullarımızın kolejlerle yarışmasını istedim" dedi.

Topbaş, okula ismi verilen Abdülezel Paşanın 16 yaşında askere alındığını ve 70 yaşında şehit düştüğünü belirterek, "Böyle bir paşanın adının unutulmaması gerekiyor. Okulda Abdülezel Paşayı anlattığımız bir bölüm oluşturuldu. Çocuklarımız bu topraklarda nasıl bulunduğumuzu bilsin" diye konuştu.

Dere ıslahından altyapı hizmetlerine kadar birçok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Topbaş, Kiptaşın 2 bin 40 dairelik bir site yaptığını, ibadethanesi ve oyun parkıyla bir yaşam alanı oluşturulduğunu kaydetti.

İstanbulda deprem riskinin bulunduğunu ve bu yönde çalışmaların devam ettiğini anlatan Topbaş, kentte 16 bin civarında yıkım gerçekleştirildiğini ve bu yıkımları kent ve vatandaşlar için yaptıklarını söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da Silivride 2002de okul sayısının 17 olduğunu, bu sayının bugün 70leri aştığını söyledi. AK Parti hükümetlerinin, bütçeden eğitime çok paylar ayırdığını anlatan Kaynarca, ilçede altyapıdan eğitim sistemlerine kadar 800 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından çocuklar kurdele keserek, okullarının resmi açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra da Vali Mutlu, Başkan Topbaş, AK Parti İstanbul milletvekili Kaynarca ve İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız okulu gezdi.

AA


Geri Dön