28 / 04 / 2024

Kira artış oranı ocak ayında ne kadar oldu? Türkiye genelinde metrekare fiyatları!

Kira artış oranı ocak ayında ne kadar oldu? Türkiye genelinde metrekare fiyatları!

Ülkemizde vatandaşların en büyük sıkıntılarından biri de barınma sorunu, bu konu giderek daha da sıkıntı yaratıyor. Vatandaşların sorun haline geşen barınma krizi derinleşiyor. 




Yapılan açıklamalar doğrultusunda, kiralık konut ilan m2 fiyatındaki senelik yükseliş miktarı ocak ayında yüzde 80,5 olurken, cari konut fiyatlarındaki yükseliş de yüne ülke genelinde 9,4 puan düşerek yüzde 55,7 azalmış olduğu kaydedildi. Buna göre yıllık kira artış oranı ise İstanbul’da yüzde 66,2, Ankara’da yüzde 143,9, İzmir’de ise yüzde 101,2 olarak gerçekleşmiş oldu.

karar.com'da yer alan habere göre; Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi işbirliğiyle hazırlanan "sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" Ocak ayı raporu yayımlandı.

Açıklanan rapor doğrultusunda, geçtiğimiz ay İstanbul'da beş, İzmir’de ise dört aydan sonra ilk kez yükselen reel kira fiyatları bu ay tekrar düşüş yaşadı. Ankara’da düşüş ise altıncı ayında da devam ettiği açıklandı.

Türkiye genelinde de ortalama olarak kiralık konut ilan m2 fiyatındaki yıllık artış oranı ocakta yüzde 80,5 oldu, reel fiyatlarda yıllık artış oranı ise ülke genelinde yüzde 9,5’e, İstanbul’da yüzde 0,8’e, Ankara’da yüzde 47,9’a, İzmir’de ise yüzde 22’ye gerilediği belirtildi. 

Kira artış oranı ocak ayında ne kadar oldu? Türkiye genelinde metrekare fiyatları!

ANKARA YÜZDE 13,9 ARTIŞLA ZİRVEDE

Rapora göre, yıllık kira artış oranı İstanbul’da yüzde 66,2, Ankara’da yüzde 143,9, İzmir’de ise yüzde 101,2 olurken, ortalama kiralık konut ilan m2 fiyatları İstanbul’da 179,7 TL, Ankara’da 125 TL, İzmir’de ise 153,9 TL olarak gerçekleşti. Kiralık konutlara olan talep aralık ayına göre yüzde 13,3, geçen yılın ocak ayına göre ise yüzde 1 yükseliş gerçekleştirdi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Kiraya yüzde 25 sınırı bitince ne olacak? Ev sahibi geçen yıl yapamadığı zammı isteyebilir mi?

Arabulucu avukattan kiracı tepkisi: Kiracılar konut sahiplerinin ortağı mı?

TCMB'nin kiraların düşmesi için önerilerine emlakçılardan tepki! 

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön