03 / 07 / 2024

Kira artış sınırı kalktı mı? 

Kira artış sınırı kalktı mı? 

Geçtiğimiz sene, kira fiyatlarında yaşanan sert yükseliş sonucu önlem alınmış ve temmuz ayından itibaren de konut kira artışları yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Bu kapsamda da 2 Temmuz 2024 tarihine kadar konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulandığı kaydedildi.



TÜFE'nin on iki aylık ortalamasıgöz önünde bulundurularak belirlenen kira yükseliş sınırı düzenlenmesinde geçtiğimiz sene getirilen kira artış sınırı sona eriyor. Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasa, Resmi Gazete’de 11 Haziran 2022’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak. " dedi.

KİRA ARTIŞ SINIRI KALKIYOR MU?

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira artış sınırlamasının uzatılmasına gerek kalmayacağını öngördüğünü ifade etti. Öte yandan, Bakan Tunç, "Kiralarda fahiş kira artışı nedeni ile mağduriyet oluşmaması için TBMM’de yüzde 25’le sınırlandırıldı. Sonrasında yine bu artış ile ilgili endişeler devam etti ve 1 sene daha uzatıldı. Temmuz itibarı ile yüzde 25 kısıtlaması sona ermiş olacak. Tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu" dedi.

Kira artış sınırı kalktı mı? 

YÜZDE 25 SINIRI KALKACAK MI?

Kira artış sınırlamasına ilişkin ise Tunç; "Kira konusunun çözümü bol miktarda konut üretmek. Daha fazla konut üretimi kiraların da aşağıya çekilmesini sağlayacak. Gelinen noktada özellikle benim tahminime göre normalleşme olacak. Maliye bakanımızın enflasyon hedefi açıklamalarına baktığımızda kira sınırlamasının uzatılmasına gerek kalmayacak gibi görünüyor. Yüzde 25 kira yükselişi durumunun sürmesine gerek kalmayacak" 

KİRA ARTIŞ ORANI SINIRI 1 YIL SÜREYLE UZATILMIŞTI

2 Temmuz 2023’ten 2 Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanacağını kaydedildi.

Kiracılara kötü haber! 1 Temmuz’dan sonra kira fiyatları artabilir!

Gaziantepli ev sahiplerinin kiracı planı! Evlerini bu bu şekilde kiraya veriyor!

Konut yatırımında üç yıllık kazanç tablosu! 650 bin liralık ev şimdi 6 milyon TL, kirası 30 bin TL oldu!

Mayıs 2024 kira artış oranı belli oldu! Bu ay kiraya ne kadar zam yapılacak?


Geri Dön