09 / 05 / 2024

Kira artışında yüzde 25 sınırı kalktı mı? Kirada yüzde 25 artış sınırı uzatıldı mı, uzatılacak mı?

Kira artışında yüzde 25 sınırı kalktı mı? Kirada yüzde 25 artış sınırı uzatıldı mı, uzatılacak mı?

Kira artışına dair tüm kiracıların akıllarını kurcalayan sorular yanıt bekliyor. Onlardan biri de kirada yüzde 25 artış sınırı uzadı mı? sorusu oluyor. İşte detaylar!



KİRADA YÜZDE 25 SINIRI UZATILACAK MI?

Sabah gazetesinde yer alan haberine göre, kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırı uygulaması uzatılacak ve aynı şekilde fahiş kira artışı yapan mülk sahiplerine de hapis ya da para cezasına çarptırılacak.

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum'dan en son bu konuya dair önemli açıklamalar yapmıştı. Kiralanan konutlardaki fiyat artışları ile ilgili de açıklamada bulunan Eski Bakan Murat Kurum, kira artışını bir sınırda tutan bu düzenlemenin 2023 yılında 7'nci ayına kadar geçerli olduğu bilgisini tekrardan yeniledi. Eski Bakan, 7'nci aydan hemen sonra bunu uzatacaklarını, piyasa koşullarının üzerinde bir ortalama söz konusuysa vatandaşları koruyacaklarını ifade etmişti.

Talebe göre de arz artırıldığı zaman dengeleneceğini dile getirmiş olan Eski Bakan Kurum, TOKİ'nin buradaki önemli rolüne vurguda bulunarak şunları söylemişti; "Deprem riskini bertaraf etmek için ve vatandaşın konut sahibi olması için sosyal konut üretiyoruz. Bir taraftan da aslında piyasayı dengeliyoruz. 250 bin sosyal konutla da ilk evini alacaklara kredi imkanı tanıyoruz. Bunların hepsinin arzı artırmaya dair çalışmalar." Şu aralarda kirada yüzde 25 sınırı uzatıldı mı? sorusuna dair yapılmış bir açıklama bulunmuyor. Yani bu konuya dair Yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den herhangi bir açıklama yapmadı.

Memurlara kira desteği! İşte bu şartları sağlayanlara 4.500 TL'ye kadar kira yardımı!

Rakamlar açıklandı! Kira artış oranı yüzde 807 oldu! O ilçelere resmen hücum ediliyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön