08 / 05 / 2024

Kira fiyatları ile ilgili son gelişmeler! Tüm Türkiye’de yaygınlaşacak! İşte detaylar!

Kira fiyatları ile ilgili son gelişmeler! Tüm Türkiye’de yaygınlaşacak! İşte detaylar!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki husumet bir türlü bitmek bilmiyor. Durum böyle olunca kira fiyatlarına da güncellemeler geldi. İşte detaylar!



Antalya’da turistler ve ev sahipleri arasında yüksek kiralar yüzünden gerilim mahkemeye kadar tırmandı.  Bu durum Antalya’da kiraların hızla düşmesine neden oldu. Antalya’da yaşanan bu benzer olaylar diğer şehirlerdeki ev sahiplerini tedirgin etti. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde ev sahipleri kiraları düşürmeye başladı.

KİRA RAKAMLARI TÜM TÜRKİYE’DE DÜŞECEK!

Yeni Şafak'ın haberine göre; İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, ev sahiplerinin yüksek kiraların ödenebilir olmadığını ve bu durumun uzun vadede kendilerini de sıkıntıya sokacağını anladıklarını söyledi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Aşa, “Ev sahipleri öyle kiralar istiyorlar ki bu miktarlar ödenebilir değil. Bunun doğru olmadığını gören ev sahipleri kira fiyatlarını aşağı çekmeye başladı. Yalnızca Antalya ve İstanbul özelinde söylemiyorum. Kira rakamları tüm Türkiye’de düşüşe geçecek. Artık insanlarda bunun olacağı beklentisi de oluşmaya başladı. Mal sahipleri de durumun farkına vardı ve kiralarda devamlılık için rakamları aşağı çekti” dedi.

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan ise İstanbul’da konuta çok fazla talep olduğunu ve öğrencilerin gelmesi ile eylül ayında talebin yeniden yükseleceğini söyledi. Antalya’da emlak sektöründe yaşanan sıkıntıların turizm kenti olmasından kaynaklandığını ve İstanbul’un bu konuda daha düzenli bir şehir olduğunu anlatan Özcan, “İstanbul’da da yüksek meblağlı kira kontratlarının ödenemediğini, çeşitli problemlerin yaşandığını hukukçu arkadaşlar anlatıyor. Yüksek bedelli kiralar yerine, kiracılardan daha sürdürülebilir ve ödenebilir rakamlar istenmeli. Böylece karşılıklı bir devamlılık sağlanabilir. Hem ev sahipleri hem de kiracılar mağdur olmaz” diye konuştu.

Tesis Yöneticileri ve Tedarikçileri Federasyonu Başkanı İbrahim Bozan, İstanbul’daki kiralık konutlara talebin yüksek olduğunu belirtti. Uygun fiyatlı kiralık evlerin hemen tutulduğunu kaydeden Bozan, şöyle konuştu: “Ev boşaldığında hemen yeni kiracı bulunabiliyor. Rakamlar uygunsa zaten kiracılar fırsatı kaçırmak istemiyor. İstanbul’da piyasa yabancılarla dönüyor diyebiliriz. Kredi taksitleri yüksek geldiği için vatandaşlar ev almak yerine, kira ödemeyi tercih ediyor. Uzun vadede konut sayısı arttıkça kiralarda düşüş yaşanacaktır.”

Tarım Kredi Kooperatifleri ürün fiyatları düşecek mi? Et fiyatları düşecek mi? Temel gıda ürünlerine de...

Evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? 10 Ağustos 2022 evde bakım maaşı yattı mı?

Benzin, motorin ne kadar? 10 Ağustos benzin litre fiyatı kaç TL? İşte 10 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön