02 / 05 / 2024

Kira geliri beyanında son tarih 25 Mart!

Kira geliri beyanında son tarih 25 Mart!

GEÇEN yıl içinde kira geliri elde edenlerin, bu gelirlerini beyan etmeleri için son haftaya girildi. Beyanname verme süreci 25 Mart tarihinde sona eriyor..



GEÇEN yıl içinde kira geliri elde edenlerin, bu gelirlerini beyan etmeleri için son haftaya girildi. Beyanname verme süreci 25 Mart tarihinde sona eriyor. 1 Mart'ta başlayan yıllık gelir vergisi beyan dönemi sırasında 2014 yılında konut ve iş yerlerini kiraya vererek gelir elde eden kişilerden, konut kira geliri için istisna tutarı olan 3 bin 300 lirayı aşanlarla, iş yeri kira geliri için stopaja tabi kira gelirinin beyan sınırı olan brüt 27 bin lirayı, stopaj yapılmayanlarda ise beyan sınırı olan bin 400 lirayı aşanların, yıllık gelir vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor. 


İNTERNETTEN KONTROL 

Mükellefler, beyanname verip vermeyeceklerini, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yer alan 'Kira Geliri Elde Edenler İçin Beyanname Düzenleme Rehberi' ile veya 444 0 189 Vergi İletişim Merkezini arayarak öğrenebilecek. Mükellefler, vergi dairesine gitmeden, GİB'in internet sitesini kullanarak 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi' ile de yıllık beyannamelerini 25 Marta kadar verebilecek. İlk kez bu şekilde beyanname verecek olan mükelleflerin vergi dairesine gitmelerine gerek bulunmuyor. 


Güneş


Geri Dön