27 / 04 / 2024

Kira geliri vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira geliri vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira vergisi mükelleflerinden hala beyanname vermemiş olanlar için beyannamer verme süresi bugün mesai bitimi ile birlikte sona eriyor. Peki kira geliri vergisi beyanı nasıl verilir? Kira beyanname sistemi nasıl kullanılır?



Kira geliri vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira vergisi mükelleflerinden hala beyanname vermemiş olanlar için süre bugün Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre uzatıldı. Kira vergisi beyanname süresi 28 Mart akşamı sona erecek.


Kira vergisi beyannamesi, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira vergisi beyanname sistemi ile de verilebiliyor.


Bu sistem; Kira geliri elde eden mükelleflerinin tapu, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi, banka, PTT, TOKİ, inşaat, sigorta, elektrik, su ve doğalgaz şirketleri gibi kurumlardan alınan bilgiler kullanılarak beyannamelerinin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından önceden hazırlandığı ve internet ortamında mükelleflerimizin onayına sunulduğu bir sistem olarak tanımlanıyor.


Kira beyanname sistemi nasıl kullanılır?

Bu Sistem’i kullananların internet üzerinden beyannamesini onaylayıp göndermeleri yeterli oluyor.


Onaylanıp gönderilen beyannamede herhangi bir hata yapılması durumunda, bu hatayı düzeltme beyannamesi ile düzelterek tekrar sistem üzerinden gönderilebiliyor.


Beyanname sistemine giriş seçenekleri:

1. Kimlik bilgileri ile giriş

2. İnternet Vergi Dairesi Şifresi ile giriş

3. Mavi kart ile giriş


Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne yapılır?



Geri Dön