Kira kontratı nereden alınır?
Kira kontratı; kiralama işlemine konu olan daire ile ilgili olarak ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan ve resmi bir nitelik taşıyan bir sözleşmeye olarak ifade ediliyor. Peki, kira kontratı nereden alınır?
Kira kontratı nereden alınır?
Kiralama işlemine konu olan daire ile ilgili olarak ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan ve resmi bir nitelik taşıyan bir sözleşmeye kira kontratı deniyor. Kira kontratı, ev sahibinin belirlenen süre zarfı içinde evin kiralanacağına; kiracının da evi kullanmasına karşın belirlenen kira bedelini ödeyeceğine dair imzalanıyor.
Ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan kontratın, doğru eksiksiz ve net bilgilerle doldurulması gerekiyor. Kira kontratında dairenin özellikleri, kira bedeli, kira kullanım şekli, kiracının bilgileri, kira bedelini ödeme şeklinin yer alması gerekiyor. Bu kapsamda düzenlenen kira kontratı aşağıda yer alıyor;
Kira kontratı örneği..
Dairesi
Mahallesi
Cadde/Sokağı
Numarası
Kiralananın Cinsi
Kiralayan Adı Soyadı
Kiralayanın T.C. Kimlik No
Kiralayanın Adresi
Kiracının Adı Soyadı
Kiracının T.C. Kimlik No
Kiracının Adresi
Akdin Başlangıç Tarihi
Akdin Süresi
Yıllık Kira Bedeli
Aylık Kira Bedeli
Kira Bedelinin Ödeme Şekli
Kiralananı Kullanım Şekli
Kiralananın Durumu
Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar
İmzalar
Tarih
Kira kontratı nereden alınır?
Kira kontratı, taraflar arasında bir şahit huzurunda yapılabiliyor. Kira kontratının bir yerden alınması gerekmiyor. Karşılıklı imzaların atılması ve tarihin belirtilmesi ile kontrat resmi bir nitelik taşımış oluyor. İsteyenler söz konusu kira kontratını noter huzurunda da imzalayabiliyor. Noter huzurunda imzalamak, ileride yaşanabilecek sorunların önüne daha çabuk geçmesi açısından daha çok tercih ediliyor.
Kiracı tahliye davası nasıl açılır?
Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com