29 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi avukatlık ücreti!

Kira sözleşmesi avukatlık ücreti!

Kira sözleşmesi avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Ancak avukat yardımı ile hazırlanan sözleşmeler için belli bir ücretin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi avukatlık ücreti 2016 ne kadar?



Kira sözleşmesi avukatlık ücreti!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


Bu sözleşme yazılı olarak hazırlanabildiği gibi, taraflar arasında sözlü olarak da kurulabiliyor. Her iki şekilde de taraflar aynı hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Ancak herhangi bir hak kaybı ile karşılaşmamak adına önlem olması açısından, sözleşme imzalanması faydalı oluyor. Bu sözleşme bir şahit huzurunda imzalanabildiği gibi noterde de imzalanabiliyor.


Aynı zamanda kira sözleşmesi avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Ancak avukat yardımı ile hazırlanan sözleşmeler için belli bir ücretin ödenmesi gerekiyor.


Peki, kira sözleşmesi avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

2016 yılı Avukatlık Ücretleri tarifesine göre kira sözleşmesi hazırlanması halinde ödenecek ücret 480 TL olarak hesaplanıyor.



Kira depozitosu 2016!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön