09 / 05 / 2024

Kira yardımı arttırıldı! İşte en yüksek alan il

Kira yardımı arttırıldı! İşte en yüksek alan il

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde verilecek olan kira desteğinin yükseltildiğini söyledi. İstanbul'da bin 500 TL olan kentsel dönüşüm kira desteği 3 bin 500 TL'ye, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de ise 3 bin TL'ye çıkarıldı.



İSTANBUL'DA 1,5 MİLYON KONUT TEKRARDAN İNŞA EDİLECEK

Kurum, elzeleden zarar gören şehirlerde bir sene içinde öncelikli rezerv alanların bitirilmesinin, akabinde da şehirlerin içerisini inşa etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Kurum, İstanbul'da 1 milyon 500 bin evin kentsel dönüşüm mantığında tekrardan inşa edileceğini vurgulayarak, "500 binini Anadolu yakasındaki rezerv alanda,500 binini Avrupa yakasındaki rezerv alanda, İstanbul'a ek nüfus taşımadan, 500 binini de olduğu yerde yapacağız." diye söyledi.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm projesi için 130 milyon metrekare rezerv alan olması lazım gerektiğini öyleyen Kurum, çalışmaların bittiğini, ayrıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aracılığı ile açıklanacağını ifade etti.

Kira yardımı arttırıldı! İşte en yüksek alan il

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNDE KİRA YARDIMI ARTIRILDI

Bakan Kurum ayrıca, ülkenin tümünde devam eden kentsel dönüşüm projelerinde kira steğinin çoğaltıldığını da öylerdi. İstanbul'da 1500 TL olan kira yardımının  3 bin 500 TL'ye çıkarıldığını öyleyen Kurum, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız içinde kira desteği alan vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü desteklemek hedefiyle kira desteğini İstanbul'da 3 bin 500 TL'ye çıkarıyoruz. Anadolu'da büyük şehirlerimiz Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de 3 bin TL'ye yükseltiyoruz. Öteki  büyükşehirlerimizde aylık kira steğini 2 bin 500 TL'ye çıkartıyoruz. Kalan diğer
 şehirlerimizde kira yardımını 2 bin l'YE çıkartıyoruz. Nisan ayı itibari ile inşallah yeni kira yardımlarını vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön