27 / 04 / 2024

Kira yardımı arttırıldı! İşte en yüksek alan il

Kira yardımı arttırıldı! İşte en yüksek alan il

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde verilecek olan kira desteğinin yükseltildiğini söyledi. İstanbul'da bin 500 TL olan kentsel dönüşüm kira desteği 3 bin 500 TL'ye, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de ise 3 bin TL'ye çıkarıldı.



"BEŞ İLDE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI"

Daha evvelki zelzelelerde 6 ay sonra konutları teslim etmeye başladıklarını söyleyrn Kurum, "Hedefimiz 1 sene içinde zelzele bölgelerindeki ağır hasarlı, yıkık binaların tümünün inşaat aşamasını yürütmek." diye konuştu.

Kurum, beş şehirde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını ancak artçı zelzelelerin hasar tespit çalışmalarının tekrardan yapılmasına neden olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

Kira yardımı arttırıldı! İşte en yüksek alan il
Zelzeleden etkilenen şehirlerdeki enkaz kaldırma aşamasını 2-3 ay içinde bitirmeyi planladıklarını vurgulayan Kurum, şunları kaydetti:

"Bilimin ışığında, hocalarımızın fikirleri yönünde sağlam olan yerlerde, şehrin büyüme ön görüsünü de dikkate alacak şekilde bir master plan hazırlanıyor. 

Bu master planlar kapsamında Türkiye'nin, hatta dünyanın en iyi mimarlarıyla beraber hazırlıklar yapıyoruz. Her şehir için farklı master planları var. Çünkü her şehrin kültürü, sosyolojisi, demografik yapısı, karakteri farklı. Dolayısıyla her şehire ğişik bir vizyon ile bakıyoruz."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön