27 / 04 / 2024

Kira yardımı yatmadı, kira yardımı neden yatmadı?

Kira yardımı yatmadı, kira yardımı neden yatmadı?

"Kira yardımı yatmadı, kira yardımı neden yatmadı 2024" diyen ev sahipleri bu haberimiz sizin için. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 sorgulama ekranı ve kira yardımı ile ilgili tüm merak edilenler...



6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a göre afet alanında yer aldığı tespit edilmiş olan gayrimenkuller, kentsel dönüşüm çerçevesine alınıp yıkılıp yeniden inşa ediliyor. Söz konusu bu yeniden inşa sürecinde de gayrimenkul sahibi ve kiracıların mağduriyet yaşamaması için de kendilerine kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından en fazla 18 ay boyunca ödenen kentsel dönüşüm kira yardımında, gayrimenkul sahiplerinin taşınma masraflarını karşılayabilmeleri amacıyla kira yardımının 5 aylık bölümü peşin olarak ödenebiliyor. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuruları pek çok işlemin gerçekleştirildiği sistem olan e-Devlet sisteminden yapılabiliyor. e-Devlet sistemindeki “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” bölümünden başvuru yapılabiliyor. Öncelikle sisteme TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılması gerekli.

Kira yardımı yatmadı, kira yardımı neden yatmadı?

Daha sonra açılmış olan pencere üzerinden “Uygulamaya Git” sekmesine tıklanması gerekiyor. Akabinde de “Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı isteniyor. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol edip, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz” uyarısı  çıkıyor. Karşınıza çıkan bu ekranda istenilen bilgileri kontrol ederek onaylamanız gerekiyor.


KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI YATMADI 2024

"2024 kentsel dönüşüm kira yardımı yatmadı, neden yatmadı" diyen vatandaşlar kira yardımlarını e devlet kapısı üzerinden sorgulayabiliyor. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama detayları için tıklayın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen 2024 yılı il bazlı kira yardım tutarlarında İstanbul için aylık destek tutarı 3 bin 500 liradan, 5 bin 500 liraya yükseltilirken, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de ise 3 bin liradan 4 bin 500 liraya yükseltildi. Diğer büyükşehirlerde aylık kira yardımı da 2 bin 500 liradan, 3 bin 750 liraya çıkarken, diğer şehirlerde de kira yardımı 2 bin liradan, 3 bin liraya çıktı.

Benzine 1.60 TL, motorine 1.25 TL zam geldi! Yeni fiyatlar dudak uçuklattı: BP, Total, Opet, 15 Mart 2024 fiyat listesi

TOKİ'den hiç evi olmayanlara 3 bin 165 yeni konut müjdesi! 7 şehirde 7 yeni kampanya geliyor! 

İkinci elde 1-3 milyon TL arasındaki konutlara talep arttı!


Geri Dön