29 / 04 / 2024

Kira yardımları için butona basıldı

Kira yardımları için butona basıldı

Günümüzde artan maliyetler ve ekonomik krizden ve yüksek enflasyon oranlarından dolayı, kira fiyatlarının el yaktığı bu günlerde, kiracılara destek ödemesi açıklandı. Uygun şartları vatandaşlara yüzde 50 oranında kira yardımı yapılacağı belirtildi.



Kiracıların yüzünü güldürecek bu haber ile ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar doğrultusunda kira fiyatları artmaya devam ederken güzel haber geldi. Devletin yüzleri güldüren bu haberi doğrultusunda yükselen kira fiyatlarına özel yüzde 50 oranında destek ödemesi yapılacağı kaydedildi. Vatandaşlar destek açıklaması ile beraber derin bir nefes aldılar.

Karar.com'da yer alan habere göre; Kira fiyatlarındaki artışların hızlanmasıyla beraber, kiracı ve ev sahibi tartışmaları da her geçen gün artıyor. Hem kiracıların hem de ev sahiplerinin ekonomik olarak çok zorlandığı bu günlerde sevindirici haber geldi. Bu bağlamda kira artışı sonucunda yaşanan tartışmalar ölümle sonuçlanmaya başlayınca, yeni tedbirler de alınmaya başlandı.

Alınan tedbirler kapsamında yasa tasarısı ile evi olmayan vatandaşlara destek ödemesi yapılacak. Asgari ücretin yüzde 50'si kadar ödenecek kira yardımları için düzenlemeler devam ediyor. Kira yardımlarıyla, geçim sıkıntısı çeken vatandaşların omuzundaki yük hafifleyerek, kira ödemelerini daha kolay yapabilecek.

Kira yardımları için butona basıldı

KİRACILARA YÜZDE 50 DESTEK

Kira zamları belirli bir oranda yapılabiliyor, ancak günümüzde bazı durumlara istinaden bu sınırın aşıldığına dair peş peşe şikayetler geliyor. Kira artışlarına çözüm bulmayı hedefleyen bakanlık, yeni bir yasa üzerinde çalışıyor. Kira desteği önerisi ile gelir durumu da eşitlenecek. Ayrıca da adaletin sağlanması amaçlanırken, dar gelirli ailelere verilecek yardım ile ekonomik destek sağlanacak.

KİRACI TARTIŞMALARI SON BULUYOR

Öne sürülen yasa tasarısı ile kiracı olan vatandaşlara asgari ücretin yüzde 50'si kadar (5 bin 700 Türk Lirası) kira yardımları yapılacak. Yardım kapsamındaki ödemeler, Hazine tarafından karşılanacak. Bu durumda kiracı tartışmaları, kira desteği ile sonlandırılacağı ön görülüyor.

KİRA YARDIMI ALMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Kira yarımı almak için gereki olan belgeler şöyle; Nüfus cüzdanı fotokopisi.
Riskli bina tespit raporu inceleme formu (Aslı) (ıslak imzalı olacak)
Konuta ait tapu senedi (Aslı olacak) ve güncel tapu kaydı getirilecek.
Konut için Emlak Vergisi Beyanı.

Kiracılara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı! Kanun teklifi hazırlandı! Kiracılar dikkat!

Depremzede öğrencilere kira yardımı verilecek mi? Son dakika!


Geri Dön