29 / 04 / 2024

Depremzede öğrencilere kira yardımı verilecek mi? Son dakika!

Depremzede öğrencilere kira yardımı verilecek mi? Son dakika!

Malatya’da depremzede öğrenciler kira yardımı ve daha fazla yurt açılması taleplerini dile getirdi. İşte o öğrencilerin açıklamaları...



Malatya’da deprem sonrası üniversiteler tarafından verilen kararlar sık sık tartışma konusu oluyor. Öğrenciler yüz yüze eğitim kararına destek verirken, şartlar noktasında tepkililer ve barınma sorununun büyük bir sorun olacağını ifade ediyorlar. 

Evrensel Gazetesi'nden Ekin Temmuz Saltık ve Deniz Adar'ın haberine göre; Turgut Özal Üniversitesindeki öğrenciler, konu ile ilgili fikirlerini paylaştı. 

Depremzede öğrencilere kira yardımı verilecek mi? Son dakika!

ÖĞRENCİLERE KİRA YARDIMI YAPILMALI 

3. sınıfa giden bir öğrenci, konuya ilişkin "Şu an açılan üç fakülte var, diğer bölümler online olarak devam edecek. Öğrenciyi okula getirebilmek için teşvik etmek gerektiğini düşünüyorum, maddi ve manevi yardım sağlanması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı ve öğrencilere kira yardımı yapılması gerektiğini söyledi. 

Depremzede öğrenci, kendi fakültesinin de ağır hasarlı olduğuna dikkat çekerek, "Halihazırda çalışmaları devam eden başka bir yerleşkeye gideceğimiz ve orada devam edeceğimiz haberi verildi. Fakat öğrendim ki devam edeceğimiz fakültenin de çalışmaları halen bitmiş değil" dedi ve tam olarak işlerin nasıl yürütüldüğünü bilmediklerini dile getirdi. 

Depremzede öğrencilere kira yardımı verilecek mi? Son dakika!

KENTE YURT YAPILMALI 

Bir başka 3. sınıf öğrencisi ise YÖK’ün bu kararı okullara bırakmasının doğru olduğunun altını çizdi. Öğrenci, "Hasar tespitlerini bilenler oradaki rektörler, hocalar ve birebir orada yaşayanlardır. Bir yandan ise üniversiteye yeni gelecek öğrenciler için kalacak yer sıkıntısı bu konuda çok ön plandadır. Yıkılan yerlere yeni yapılar yapılmaya başlandı" diyerek, en kısa sürede bu yapılara geçilmesini temenni etti. 

Kentin yurt kapasitesinin fazla olduğunu düşünmediğini, pek çok arkadaşının mağdur olduğunu belirten öğrenci, "Şehrin birçok yerine özellikle yurt yapılması gerektiğini düşünmekteyim ve diğer eski yurtlara sağlamlık testinin yapılmasını gerekirse binanın tekrardan yapılmasını istiyoruz" diyerek, doğru çalışmalar yapılmasını istedi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağustos ayının ortasında kira yardımları ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve yapılan kira yardımının tutarlarını açıklamıştı. 

Bakan Yerlikaya, söz konusu açıklamasında "Ağustos'ta 137 bin 314 ev sahibi ailemize 760 milyon 388 bin Türk Lirası, 160 bin 629 kiracı ailemize 498 milyon 651 bin Türk Lirası kira yardımı ödendi" ifadelerine yer verdi. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan şehir şehir açıkladı: 6.4 şiddetinde sallanır! Bu illerde yaşayanlar aman dikkat! 

Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! 20 mühendis alınacak! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Naci Görür: Her an her yerde 7 büyüklüğünde deprem olabilir! 

Emeklilerin gözü bu ikramiyede! Emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi?


Geri Dön