26 / 11 / 2024

Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi?

Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi?

Kiracılar ve ev sahiplerinin merak ettiği birtakım hususlar bulunmaktadır. Bu hususlarda genellikle olumsuz durumlarda ortaya çıkan dava süreçlerini kapsamaktadır. İşte o detaylar!




KİRACI EV SAHİBİNE TAZMİNAT DAVASI AÇABİLİR Mİ?

Kiraya veren eğer ki haksız bir şekilde tahliye davası açmış ise yani kanunda sayılan haklı iptal etme nedenlerinden birisinin varlığı halinde usulüne uygun olarak tahliye davası açmamış ise kiracı ev sahibine karşı haksız tahliyeden dolayı tazminat davası açabilir.

FAZLA ZAM YAPAN EV SAHİBİ NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Tüketici mahkemeleriyle birlikte bu süreci takip edilmektedir. Kanunlar kapsamında bu haklarını kişiler tarafından talep edilebilir. Yine ilgili bakanlıklar bulunmaktadır. Onlarda Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığıdır. Yani fahiş fiyat artışlarına ilişkin böyle bir durum söz konusu ise hemen bakanlıklara bildirilmelidir.

OĞLUM OTURACAK DİYEREK KİRACI ÇIKARILABİLİR Mİ?

Bu konudaki danışmanlar, 'Çocuğum oturacak' bahanesi ile kiracının kapı dışarı edilemeyeceğini açıklamaktadır. Ev sahibi 'Oğlum oturacak' demesi üzerine eğer böyle bir durumdan daire boşaltılırsa, o daireyi ev sahibi bir başkasına 3 yıl boyunca kiraya veremez. Aksi halde kiracıya tazminat ödemek zorunda. Ev satılsa bile kiracıya 6 ay süre verilmesi şartı bulunur.

KİRAYI ARTIRMAYAN KİRACI NASIL ÇIKARILIR?

Evde kiracı bulunuyor ise yani evde hala oturan biri varsa, taşınmazın satılması halinde yeni mal sahibi, kiracıya 1 ay içinde ihtar gönderip tahliye talebinde bulunabilir. Bu durumda satın alma tarihinden itibaren altıncı ayın sonuna kadar kiracı içeride kalmaya devam edebilir. Altıncı ayın sonunda da çıkmaz ise tahliye davası açılma durumu ortaya çıkabilir.

Kamu hastanesine acil personel alımı! Şartları duyunca inanamayacaksınız! Sadece bir başvuruya bakar!

PTT personel alımı 2023! 2023 PTT personel alımı başladı mı? PTT personel alımı 2023 başvurusu nasıl yapılır?


Geri Dön