Kira

Kiracı tahliye davasını kaybetti, avukatı istinafa itiraz etmemek için ev sahibinden para istedi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sular durulmuyor. Tahliye davasını kaybeden bazı kiracılar evden çıkmak yerine ev sahibinden para istiyor. 260 bin takipçili Ekonomikoçu sosyal medyadan “Hem mahkemeyi kaybedip hem de kazanandan para talep etmek nedir?” diye sordu.

1 Temmuz itibariyle kiralara uygulanan yüzde 25 zam sınırı kalkıyor ancak ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar devam ediyor. Tahliye davalarında mahkeme ve uzun istinaf süreleri nedeniyle ev sahiplerinin mağduriyeti artıyor. İstinafa gönderilen davalarda kiracılar uzayan süre nedeniyle tahliye kararı çıksa bile ev sahibinden evi boşaltmak için para istiyor.

260 bin takipçili Ekonomi Koçu https://x.com/ekonomikocu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ev sahibi bir tanıdığının kiracısı ile yaşadıklaranı anlattı.

Kiracı hakkında tahyiye kararı alan mahkeminin istinaf yolu açık demesinin ardından kiracının yaptıklarını şöyle aktardı: Mahkeme tahliye kararı aldı istinaf yolu açık dedi. İstinaf kararları çok fazla değiştirmiyormuş, yani kiracı mahkemeyi kaybetti. Lakin kiracının avukatı mal sahibinin avukatına haber yollamış, istinafa itiraz etmemek için belli bir miktarda para talep etmişler. İstenen paralarda 80 ile 200 bin bandında.”

Ekonomi koçu “Adam mahkemeyi kazanmış.. Avukatlar kanun adamları ama yaptıkları tam olarak ne oluyor? Hem mahkemeyi kazanıp hemde kazanandan para talep etmek nedir?” diye sordu.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

ÜSTÜ KAPALI ŞANTAJA GİRMİYOR MU?

Kiraların belirlenmesinde en makul yöntem enflasyon ortalaması! 1 Temmuz sonrasında piyasa etkilenmez!

İstanbul'da ortalama konut fiyatı 5,5 milyon TL'nin üzerine çıktı! Ev almak hayal mi oldu?

İstanbul'da 1 Temmuz sonrası yeni kira artışları hesaplandı! İşte ilçe ilçe yeni kiralar!

Kiracı 'Ağustos'ta evden çıkarım' dedi, ev sahibi anlaşmadı: İlk duruşma 27 Mayıs 2025'e verildi!