28 / 04 / 2024

Kiracı tahliye taahhüdü örneği!

Kiracı tahliye taahhüdü örneği!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi vererek kiraladığı taşınmazı boşaltacağı tarihi beyan etmiş oluyor. Peki, tahliye taahhüdü nasıl hazırlanır? İşte kiracı tahliye taahhüdü örneği..



Kiracı tahliye taahhüdü örneği!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi vererek  kiraladığı taşınmazı boşaltacağı tarihi beyan etmiş oluyor. Tahliye taahhütnamesinin geçerli sayılabilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerekiyor.


Taahhütnamenin ilk kira sözleşmesi yapılırken verilmemiş olması ve yazılı bir şekilde verilmesi gerekiyor. Eğer bu şartlara uygun değilde taahhütname geçersiz kabul ediliyor. Ve taahhütnamede özgür irade belirlenmiş bir tarihin belirtilmesi gerekiyor. Kiracı tahliye taahhüdü örneği şu şekilde:


Kiracı tahliye taahhüdü :


TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI     (ÜNVANI)    :

 

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI                  :          

 

TAHLİYE EDİLECEK

MECURUN ADRESİ              :

 

TAHLİYE TARİHİ              :

 

Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak Türk Borçlar Kanunu gereğince boş ve sağlam olarak yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.

 

TAAHHÜT TARİHİ                     :

 

TAAHHÜT EDEN                      :

 

İMZASI                      


Kiracı tahliye gerekçeleri 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön