28 / 04 / 2024

Kiracı zam oranları Haziran 2015!

Kiracı zam oranları Haziran 2015!

Taşınmaz kiralama işlemlerinde taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline belirlenen oranda zam yapılabiliyor. İşte, kiracı zam oranları Haziran 2015!



Kiracı zam oranları Haziran 2015!

Taşınmaz kiralama işlemlerinde taraflar arasında yapılan  kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline belirlenen oranda zam yapılabiliyor. Kirada yapılacak zam  dönemin enflasyon oranlarına göre belirleniyor. 


Bu oranlar her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Açıklanan ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı hesaplamada kullanılıyor.


Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor. Peki, Haziran 2015'te kiracılara ne kadar zam yapılacak?


Kiracı zam oranları Haziran 2015!

TÜİK verilerine göre;

Haziran ayında; Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,11 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %1,11 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,22 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %6,52 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %6,98 artış gösterdi.


Haziran ayı kira artış oranı %6,52 olup; kira bedeline en fazla bu oranda zam yapılacak.


Kiracıya ne kadar zam yapılır 2015?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön