Kiracılar aman dikkat! Boş kağıda imza atmayın!
Avukatlar kira sözleşmesi yapacakları uyarıyor. Avukatlar özellikle sözleşme yapılırken boş kağıtların imzalanmaması konusunda kiracıların dikkatli olmasını söyledi.
Ev sahibi ve kiracılar arasında yapılan kira sözleşmeleri konusunda avukatlar 'boş kağıt' konusunda uyarıyor.
Mülk sahibi ile kiracı arasında yapılacak olan kira sözleşmesi büyük önem taşıyor. İmzalanan kira kontratı ile kiracı hakları ve mülk sahibinin hakları yasal olarak güvence altına alınmış oluyor.
Ayrıca iki taraf arasında gelecek dönemde yaşanacak anlaşmazlıkların önüne de sağlam düzenlenmiş bir kira kontratı ile geçmek mümkün. Avukat Eren Atlı, boş kira sözleşmesi konusunda kiracıları uyararak ''Kiracı tarafından, tarih yazılmadan boş kağıda, beyaza imza atılması halinde boş kağıdın üzerinin kiraya veren tarafından nasıl ve ne şekilde doldurulacağı imza eden kiracı tarafından kabul edilmiş sayılır.'' ifadelerini kullandı. İşte Avukat Eren Atlı'nın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım...
KİRA SÖZLEŞMESİ HAZIRLANIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN!
- Kiraya verenin mülk sahibi olduğuna ilişkin tapuyu ya da ileteceği vekalet belgesini görerek kontratı doldurun.
- Kontrata mülke ilişkin bilgiler olan adres, mülkün niteliği (ev, işyeri) gibi temel bilgileri yazın.
- Daha sonra kiraya veren ve kiracıya ilişkin kişisel bilgileri eksiksiz doldurun. T.C. kimlik bilgilerinin yazıldığından emin olun.
- Kiralayan ile anlaştığınız kira bedelini ve ödeme tarihlerini de yazın.
- Kira kontratında bulunan tarihlerin doğru olmasına dikkat edin.
- Kiralanan mülkün içindeki demirbaşlara ait bilgileri doldurun
- Kira kontratını kefiller huzurunda imzalamanız çok daha sağlıklı olur. Kira kontratının bütün sayfalarında her iki tarafın imzaları mutlaka olmalı.
- Yine sözleşmeye, kira bedelinin yatırılacağı banka hesap bilgilerini ve ne şekilde yatırılacağını detaylı olarak yazın.
- Kira kontratında depozitonun içeriği ve hangi şartlarda iade edileceği açık bir şekilde belirtilmelidir.
- Eğer depozito verdiyseniz hangi tarihte ne kadar verdiğinizi ve hangi şartlarda geri alınacağını belirlemekte fayda vardır.
- Kira bedeli havale veya eft olarak gönderilecekse “2020 yılı Mart ayı kira bedeli” şeklinde bir açıklama ile göndermelisiniz.
- Kontratın bundan sonraki kısmı matbu şekilde yasal hükümlerle doludur. Burayı okuduktan sonra imza aşamasına geçebilirsiniz.
Kira sözleşmesi dövizle yapılabilir mi? Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Ünlü avukat açıkladı!
|