07 / 08 / 2024

Kiracılar aman dikkat! Kira sözleşmesindeki bu ayrıntıyı gözden kaçıran yandı! Sözleşme feshedilir!

Kiracılar aman dikkat! Kira sözleşmesindeki bu ayrıntıyı gözden kaçıran yandı! Sözleşme feshedilir!

Kiracı ile konut veya iş yeri sahipleri arasında imzalanan kira sözleşmesindeki maddelere uyulmaması halinde sözleşme feshediliyor. Peki hangi durumlarda sözleşme feshedilir? İşte kiracının kira sözleşmesinde dikkat etmesi gereken en önemli maddelerden biri... 



Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri ile kiracıları yakından ilgilendiren kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken hususların gözden kaçması halinde kiracılar zor durumda kalabiliyor. Bunlardan biri de 'Kiracının kiralananı özenle kullanma borcu' maddesi. Kiracı, kiralananı sadece kira sözleşmesine uygun olarak değil, aynı zamanda kiralananın kendi malı gibi tam bir özenle kullanması gerekiyor.

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu sosyal medya hesabı X'ten kiracıları uyararak bu maddenin önemini açıkladı. İşte Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'unu sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar.... 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu @eyupogluisikgor

KİRACI KİRALANANI SADECE KİRA SÖZLEŞMESİNE UYGUN OLARAK DEĞİL, AYNI ZAMANDA KİRALANANI KENDİ MALI GİBİ TAM BİR ÖZENLE KULLANMALIDIR.

Kiracının kiralananı özenle kullanma borcunu ihlal etmesi halinde, kiraya veren sözleşmeyi feshetmeden önce mezkur maddenin ikinci fıkrasında yer alan hüküm uyarınca kiracıya en az otuz gün süre vererek, aykırılığın giderilmesi, aksi takdirde sözleşmeyi feshedeceği konusunda yazılı bir ihtarda bulunmalıdır.

#tahliye #kira #kiracı #evsahibi

Kirada oturan ev sahibi kiracısından dert yandı! Kira ödemedi, taşınma parası istedi,  evden çıktı anahtarı vermedi!

Evini kiralamaktan vazgeçen ev sahibine taşlı sopalı saldırı! 

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Aman dikkat hemen evden çıkarılırsınız...

Geri Dön