02 / 05 / 2024

Kiracılar aman dikkat! Komşusunu rahatsız eden kiracı evden çıkarılır mı?

Kiracılar aman dikkat! Komşusunu rahatsız eden kiracı evden çıkarılır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında süregelen sıkıntılar, anlaşmazlıklar gündemdeki yerini koruyor. Sıkıntı yaratan sorunlardan biri de bazı kiracılar komşuları için hayatı çekilmez hale sokabiliyorlar. 



Apartmanlarda, bazı kiracılar komşular için hayatı çekilmez sıkıntılı hale getirebiliyorlar. Durum böyle olunca komşular ev sahibine şikayette bulunuyorlar ve kiracının evden komşu şikayeti nedeni ile tahliyesi bile söz konusu olabiliyor. Peki şikayet sonrası kiracı evden ne kadar sürede tahliye edilir. 

Ev sahipleri kiraya vermiş oldukları evlerde komşuların hukukuna da saygı göstermek zorundadırlar. Bu süreçte, dolayısı ile kiracı komşulara rahatsızlık verirse ev sahibi bunu çözmekle mükellef olabiliyor. Yasalar da böyle bir durumda ev sahiplerine hak veriyor ve kiracı hakkında işlem yapılmasına olanak da sağlanmaktadır.

Kiracılar aman dikkat! Komşusunu rahatsız eden kiracı evden çıkarılır mı?

SÜREÇ NASIL İŞLER?

Buna göre, komşusunu rahatsız eden bir kiracı eğer ev sahibine şikayet edilmiş ise ve bu rahatsızlık nedeni de ispat edilebilir bir şey ise ev sahibi de kiracısına karşı ihtarname göndererek 30 gün içerisinde bu rahatsızlığı sona erdirmesi ister. Fakat, bu 30 gün geçtikten sonra kiracı halen yine aynı rahatsızlık veren durumu sürdürüyor ise o zaman ev sahibi kiracıyı evden çıkarmak için tahliye davası açabilir ve bu dava ile kiracı evden çıkarılabilir.

KİRACI  NE KADAR SÜREDE ÇIKARILIR?

Kiracı eğer, komşuları rahatsız ediyor ve bundan da  ısrar ediyorsa evden çıkarılması için ev sahibi önde arabulucu aşamasını geçmesi gerekmektedir. Bu yaklaşık 1 ay sürecektir. Ardından mahkeme süreci yaşanacaktır ve kiracı 6 ay ile 1 yıl arasında evden tahliye edilir. Fakat kiracının şikayet edileceği rahatsızlık nedeni ispat edilebilir olmalıdır. Bu süreçte, eğer ispat edilmesi güçse mahkeme bu durumdan dolayı gereksiz yere uzayabilir ve daha uzun süreler gündemde olabilir. Bu konuda mahkeme süresi biraz da ev sahibinin elinin kuvvetli olup olmamasına bağlıdır. 

Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldi!

Ev sahibi ve kiracı davaları kördüğüm oldu! Kiracı mağduru doktor: 'İhtiyaçtan dolayı açtığım davanın 20. ayına girdik!'

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kira sözleşmeleri hangi gerekçeler ile feshedilebilir?


 


Geri Dön