12 / 05 / 2024

Kiracılar bunları mutlaka bilmeli! Yeni ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Kiracılar bunları mutlaka bilmeli! Yeni ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Kiracı ve ev sahipleri haklarını bilmelidir. Kira konusunda ise kiracılar haklarının neler olduğunu, ev sahibi ve kiralanan evdeki yükümlülüklerini yerine getirmelidir. İşte merak edilenler!



YENİ EV SAHİBİ KİRACIYI EVDEN ÇIKARABİLİR Mİ?

Evin satılması gibi bir durumda yeni ev sahibi kiracının evi tahliye etmesini isteme hakkına sahiptir. Buna göre yeni ev sahibi, evi satın aldıktan sonra kiracıya ihtar çekerek evin tahliyesini 6 ay süre tanıyarak evden çıkılmasını isteyebilir. Bu durumda kira sözleşmesinden bağımsız olarak kiracının maksimum 6 ay içinde evi tahliye etmesi gerekmektedir.

1 YILLIK KİRA SÖZLEŞMESİ BİTİNCE EV SAHİBİ KİRACIYI EVDEN ÇIKARABİLİR Mİ?

Ev sahibi kira sözleşmesinin bitim süresine dayanarak, kiracıyı tahliye etme hakkına sahip değildir. Ancak kanunda yer alan, sayılan tahliye sebeplerinin varlığı meydana gelirse, kiracının evden çıkarılması mümkündür.

EV SATIN ALDIM KİRACI ÇIKMIYOR NE YAPMALIYIM?

Kanunda belirtilene göre, yeni mülk sahibi, eğer kira kontratına dayanarak tapuda şerh yoksa, tapu devri yapıldıktan sonra bir ay içinde kiracıya ihtarname göndermelidir. İhtarname gönderildikten sonra eğer kira sözleşmesinin bitimi 6 aydan uzun süreli ise kiracı 6 ay içinde evi boşaltması gerekir.

KİRA SÖZLEŞMESİ BİTİNCE EV SAHİBİ KİRACIYI ÇIKARABİLİR Mİ?

En çok sorulan sorulardan biri olan 'kira sözleşmesi bitince kiracı evden çıkarılabilir mi' sorusunun yanıtı şu şekildedir; Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan maddelere göre belirli süreli kira sözleşmesi yani genellikle uygulamada görülen 1 yıllık kira sözleşmesi bittiğinde kira sözleşmesini sona erdirme hakkı kiracıdan yanadır yani o yöndedir. Ama sebeplerin olması halinde kiraya veren kiracıyı evden çıkartabilir.

Kredi notum düşükse nasıl kredi alabilirim 2022?

KYK burs ne zaman açıklanacak? KYK burs ne kadar olacak 2023? KYK kredi sonuçları ne zaman açıklanacak 2022?

Halkbank GES başvuru nasıl yapılır? Halkbankası devlet destekli kredi veriyor mu?


Geri Dön