28 / 04 / 2024

Kiracılar dikkat! Alt kata su sızarsa masrafı kim karşılar...

Kiracılar dikkat! Alt kata su sızarsa masrafı kim karşılar...

Kiracıların evde meydana gelen sıkıntılardan karşılamak zorunda oldukları bazı masrafları ev sahipleri ile aralarında gerilim yaşamalarına neden olabilmektedir. Buna göre, alt kata su sızması durumunda kiracının herhangi bir sorumluluğu var mıdır? İşte ayrıntılar...



Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar çok sayıda gerilim yaşanmasına da neden olabiliyor. Yaşanan bu sıkıntılardan birisi de evde meydana gelen masrafların kim tarafından karşılanması durumu olmaktadır. Evde meydana gelen yaşanana sıkıntılar sorunlaraında ortaya çıkmasına neden oluyor. Yaşanan sıkıntılarda her iki taraf da ödeme yapmaktan kaçınınca mesele çözümsüz hale geliyor. Fakat bazı durumlarda da acil çözüm bulunması gerekebiliyor. Alt kata su sızması da bunlardan birisidir.

ALT KATA SU SIZMASI DURUMUNDA NE YAPILIR?

Kiradaki bir evden alt kata su sızıyorsa bunun acilen çözüme ulaştırması lazımdır. Alt kattaki bulunan komşuya göz göre göre zarar vermek ekstra bir tazminat nedeni olabilir. Bu süreçte de masrafı kiracının mı yoksa ev sahibinin mi karşılaması gerektiği kafa karışıklıklarına sebep olabilir.

Kiracılar dikkat! Alt kata su sızarsa masrafı kim karşılar...

KİRACI BU MASRAFI GENELLİKLE ÖDEMEZ!

Yaşanan alt kata su sızması sorunu olduğu zaman bu durum genellikle tesisattan oluşan bir sorun olabilir. Bu durumda da kiracının herhangi bir kusuru olmadığı gibi sorumluluğu da bulunmamaktadır ve bu şekilde ortaya çıkan masrafı ev sahibi karşılamak zorundadır. Fakat bazı istisnai durumlar olabileceği de bir gerçektir.

Bu süreçte, alt kata su sızıyorsa ve bunun nedeni kiracıdan kaynaklanmışsa eğer  tüm masraf kiracınındır. Bu pek olabilecek bir durum değildir ama nadiren de olsa kiracı kusurundan dolayı alt kata su sızması gerçekleşebilir.

KİRACI İHMAL EDERSE PARAYI ÖDER!

Alt kata su sızması meydana gelmiş ve komşu da kiracıya bu durumu bildirmişse ve kiracı arızayı gidermek için herhangi bir şey yapmamış ise bu oldukça karmaşık bir hale gelecektir. Üstelik kiracı su sızdıran yeri kullanıp su sızmasını devam ettirmişse o zaman sorumluluk sahibi olacaktır. Alt kata ısrarla bu şekilde zarar vermek kiracıyı da sorumlu yapacaktır. Bu durumda komşunun zararı kiracı tarafından karşılanır.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Mağdur ev sahiplerinden vergi tepkisi: TEFE TÜFE hiçe sayılıyor, yüzde 25 ile sınırlandırılıyor!

Ev sahibinden boş duran dairesi için şok açıklama: 'Kiracı ne hale getirir, güvenemem!'


Geri Dön