Kira

Kiracılar dikkat! Ev sahibiniz sözleşme süresi bitti diye sizi evden çıkaramaz!

Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ev sahibi, sözleşme süresi bitti diyerek kiracıyı evden çıkaramayacağını belirterek, “Ev sahibi, sözleşme süresi bitti diyerek kiracıyı evden çıkaramaz.” İfadelerini kullandı.

 

Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilimler ve sonu gelmeyen kavgalar son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, hem ev sahipleri hem de kiracılar konu ile ilgili olarak yaşadıkları mağduriyetleri X hesapları üzerinden sık sık dile getiriyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında sona eren yüzde 25 kira artışı sınırı iki yıl boyunca ev sahiplerinin elini kolunu bağlarken, pek çok ev sahibi de kiracılarını evden çıkartmak için düğmeye bastı.

Mülk sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren konular ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Avukat Esat Özel resmi X hesabı https://twitter.com/turk_avukat üzerinden yine çok önemli bir paylaşım yaptı.

Avukat Esat Özel X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev sahibi, sözleşme süresi bitti diyerek kiracıyı evden çıkaramayacağını belirterek, “Ev sahibi, sözleşme süresi bitti diyerek kiracıyı evden çıkaramaz.” İfadelerini kullandı.


Avukat Esat Özel'in paylaşımı şu şekilde:


Ev sahibi, sözleşme süresi bitti diyerek kiracıyı evden çıkaramaz. Kiranızı en fazla TÜFE oranında arttırabilir. Haklı bir sebep yoksa 12 yıldan önce kiracıyı evden çıkaramaz.

Evime taşınacağım, kızım/oğlum taşınacak diye tahliye talebinde bulunarak (ve icra marifetiyle) kiracıyı evden çıkarması hâlinde, 3 sene boyunca evi başkasına kiralayamaz. 

5 yıldan önce kira tespit-artış davası açamaz. İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açarsa, ihtiyacı gerçek ve samimi olduğunu ispat etmek zorundadır. 

Kiradaki evin satılması halinde yeni mâlik kiracıyı dilediği gibi çıkaramaz, dava açıp (sürelere dikkat edilmeli) eve ihtiyacı olduğunu ispat etmesi gerekmektedir. 

İnşaat sektörü negatif tarafta kalmaya devam ediyor!

Altında ipler koptu! Uzman isim açıkladı! Altın o gün yeni rekor kıracak!

Gayrimenkule Eylül ayarı! Ev almak isteyenler, kredi bekleyenler, hareket başlıyor…