05 / 05 / 2024

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Bunu yapan yandı! Ceza olarak bir yıllık kira vereceksiniz

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Bunu yapan yandı! Ceza olarak bir yıllık kira vereceksiniz

Fahiş bir şekilde artan kira fiyatları ile birlikte kiracılar ve ev sahipleri arasında olumsuzluklar yaşanırken, hukukçular, ise kiracıların mağdur duruma düşmemesi için çeşitle uyarılarda bulunuyorlar. İşte detaylar…



EV SAHİBİ TAZMİNAT ÖDER

Yeni Şafak’ın haberine göre; Avukat Sinan Bora, "Evin ihtiyaç sebebi ile tahliye edilmesi halinde, Türk Borçlar Kanunu'nun 355. hükmü gereği, evin eski kiracıdan başkasına kiralanması üç yıl süre ile yasaklanmıştır. Bu gibi hallerde ev sahipleri eski kiracısına, son yıl aldığı bir yıllık kira bedelinden az olmayacak şekilde kadar tazminat öder. Tüm bunların yanında Türk Ceza Kanunu'nun 237. maddesinde düzenlenmiş olan fiyatları etkileme suçuna da sebep oluyor. Kiracılar ise kendilerinden fahiş zam isteyen ev sahipleri ve emlakçılara hakkında suç duyurusunda bulunabilir" ifadelerini kullandı.

İHTARNAMEDE AÇIKÇA YAZMALI

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkması için genelde sözlü bir şekilde ikna etmeye çalıştığını dile getiren Avukat Mustafa Oruç, şu şekilde konuştu:

"Sözlü bildirim ile kira sözleşmesi feshedilemez. İhtarname gerekli. Bu olayda da sözleşmeyi hangi sebep ile feshettiğini açık şekilde belirtmesi gerek. Genel olarak kendisi, alt ya da üst soyunun ihtiyacı sebebi ile evin boşaltılması isteniyor. Ev sahibinin bu şekilde bir hakkı var. Fakat bu ev üç yıl içinde gerekçe gösterilen kişiye değil de bir  başkasına kiralanırsa, eski kiracı lehine bir yıllık kira miktarı kadar tazminat ödenmesine hükmedilir."

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Bunu yapan yandı! Ceza olarak bir yıllık kira vereceksiniz

EDİTÖR NOTU: Bu haber 19 Ağustos 2022 tarihinde saat 14.25'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,19 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1031 Türk Lirası değerinde.

e-Devlet artık bedava! Milyonlarca insanı ilgilendiriyor! Hemen detayları öğrenin

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan faiz isyanı! E hani Nas? Artık daha günahkarız

Dolar 20 lira! Tarihler verildi! Dünya devi duyurdu herkes hazır olsun


Geri Dön