Kira

Kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren flaş tapu detayı! Hemen ayrıntılara bakın!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı, kira sözleşmesi ile ilgili detayları merakla araştırıyor. İşte konu ile ilgili merak edilenler...

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün geçtikçe büyüyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı, kira sözleşmesi ile ilgili detayları merakla araştırıyor. 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde merak edilen konulardan olan malik ve kiralayan ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Tamer Heper'e bir okuyucusu kiralanan yerin sahibinin baba olduğunu fakat tapusunun kızının üzerine olduğunu, kiraları da annesinin aldığını söyledi. 

Okuyucu, "Bu durumda tapu sahibinin evlat olması sebebiyle babanın ölümü sonucu kira sözleşmesi son bulur mu? Başka şehirde de konutu varken kiracının tahliyesini talep edebilir mi?" sorularını yöneltti. 

KİRALAMALARI SADECE MALİKLER Mİ YAPAR? 

Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta "Oturulan gayrimenkul kızın mülkü, çünkü tapuda kimin adına kayıtlı ise malik odur. Fakat sonrasında problem bulunuyor" dedi. 

Bir kimsenin bir yeri kiraya vermesi için mutlaka malik olmasının gerekmediğini dile getiren Heper, maliki olmayan birinin de bu yeri kiraya verebileceğinin altını çizdi. 

"İşte okuyucumun olayında malik kızı ama kiraya veren ya baba ya da anne. Bu tereddüt neden?" diyen Heper, çünkü okuyucunun baba ile muhatap olduğunu ancak kiraları annenin aldığını yineledi. 

KİRA SÖZLEŞMESİ DEVAM EDER 

Tamer Heper, kira ilişkisinin baba ile kurulmuş olması halinde babanın ölümü nedeni ile sözleşmenin sona ermeyeceğine, mirasçılarla devam edeceğine dikkat çekti. 

"Eğer anne ile kuruldu ise anne zaten halen hayatta, babanın ölümü kira ilişkisini etkilemiyor. Yani sonuç itibarıyla her durumda kira sözleşmesi sürüyor fakat baba ile ilişki kuruldu ise şimdi yalnızca taraflar değişti" bilgisini veren Heper, bu durumda da kiraları niye annenin aldığının yanıtının bulunması gerektiğini söyledi. 

"Sadece baba öldü diye kira sözleşmesi sonlandırılmayacak ama kira ödemelerine dair elde makbuz yok ise bu durumda kira bedellerinin ödenmediği iddiası gündeme getirebilecek" diye konuşan Heper, bu durumda ödemenin ispatının kiracıya kalacağını vurguladı. 

"Elde makbuz olmadığı zaman da kiracı ödemeyi ispatlayamaz ve bu durum tahliye sebebi olur. Bunları hatırlatmak mecburiyetindeyim zira okuyucumun durumunu biraz riskli gördüm çünkü malın babaya ait olduğunu söylemekle tapunun kıza ait olduğu görüşünde olduğu için bazı kavram karışıklığının kurbanı olmasın istedim" diye konuşan Heper, tapu kime ait ise malikin de o olduğunu belirtti. 

Konut politikaları, toplumsal ihtiyaca göre oluşturulmalı!

Zorunlu trafik sigortası aylık artış oranları açıklandı...

Parası olan oradan ev almaya başladı! Değeri her geçen gün artan o ile talep artıyor!