21 / 08 / 2024

Kiracıların ev sahiplerinden özel isteği 'yok artık' dedirtti: Mahkemeye verin, 3 yıl daha otururum! 

Kiracıların ev sahiplerinden özel isteği 'yok artık' dedirtti: Mahkemeye verin, 3 yıl daha otururum! 

Kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan gerilim her geçen gün artıyor. Ev sahipleri kiracıları evden çıkartmak için mahkemenin yolunu tutsa da ev sahibi evine kavuşamıyor. İşte örnek...



Yüzde 25 kira artışı uygulaması milyonlarca ev sahibini madur etti. Ev sahipleri bu süreçte evlerinin rayiç bedeli altında kira almak zoruda kaldı. Binlerce ev sahibi kiracılarını evden çıkartmak için mahkemenin yolunu tutuyor. Mahkemeler kiracı ev sahibi davaları ile dolup taşarken mahkeme süreci ev sahiplerini yıldırdı. 

Kiracılar, evden çıkmamak için çeşitli yollara başvurmaya başladı. Şimdi de ev sahiplerinden özel olarak 'mahkemeye verin' isteği geldi. Çünkü mahkeme sürecinin uzaması kiracının evde kalma süresini uzatıyor bu da kiracının işine yarıyor.

Buna bir örnek de mağdur ev sahibi Cesi Hanım'dan geldi. Mağdur ev sahibi, kiracılı bir ev satın aldı. Eski ev sahibinin yaptığı sözleşmeyle kiracısı arasındaki durumun şu anda kendisini mağdur ettiğini anlattı.

Mağadur ev sahibi, kiracısına 6 ay müddet verdiğini ve evi boşaltmasını istediğini fakat kiracısının evden çıkmadığını anlattı. Kiracısı ise ev sahibine  'mahkemeye ver, zaten 3 yıl daha otururum' yanıtı karşısında şoka uğrayan ev sahibi Cesi hanım yaşanan olay karşısında 'artık sadece gülüyorum' diye cevap verdi. 

İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

cesi hanım @prunuscesi
Evi satın aldık, 6 ay müddet verdik kiracıyla güzelce konuştuk, kendimiİn geçeceğini bunun bir mecburiyet olduğunu anlattık, kira zammı da istemedik. Şimdi kiracı diyor ki mahkemeye ver zaten 3yıl daha otururum artık sadece gülüyorum.Çünkü başkasının imzaladığı sözleşme!

 

Vatandaşlar için ekonomideki en önemli sorun gıda, kira ve konut fiyatları!

e-Kira kontratı uygulaması ile fahiş kira artışları sona erecek! İşte e-Kira kontratı uygulamasının avantajları!

Üniversitelilerin kira çıkmazı: Öğrenci kentlerinde kiralar hala cep yakıyor!

Geri Dön