16 / 05 / 2024

Kiracıların fahiş kira tepkisi dinmiyor: Maaşlarımızın hepsini kiraya vermek istemiyoruz!

Kiracıların fahiş kira tepkisi dinmiyor: Maaşlarımızın hepsini kiraya vermek istemiyoruz!

Antalya'da fahiş kira fiyatlarına tepki gösteren kiracılar, seslerini duyurabilmek amacıyla merkezde yürüyüş gerçekleştirdi. Yüksek rakamları işaret eden kiracılar, "Maaşlarımızın tamamını kiraya vermek istemiyoruz" diyerek çözüm beklediklerini açıkladı. 



Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen ‘Kiracılar Dayanışma Platformu' yöneticilerinden Cengiz Kul, asgari ücretin 8 bin 500 TL olduğunu ve kiraların da 8 bin TL olduğunu dile getirdi. Konut sahiplerinini, daireyi kiralarken 1 senelik kira bedelini de peşin istediğine dikkat çeken Cengiz Kul, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki ilk kararın, barınma sorunu ve yüksek kiralar olmasını talep ederek, kiracıların sabrı ve parasının kalmadığına vurgu yaptı.

Antalya kent merkezinde kira yükselişlerinin dudak uçuklattığını belirten Kiracılar Dayanışma Platformu kurucularından Seda Kul da "Ev sahibi hayat pahalılığını gerekçe gösterirken, kiracı gelirinin artmadığını söylüyor. Ev kiraları asgari ücretin üzerinde seyrediyor. Türk halkı oturduğu evin kirasını ödeyemiyor, boğazına kadar borç içinde, icralık ve her gün bankalar arıyor" diyerek, barınma sorununun düzensiz göç sebebiyle ortaya çıktığının altını çizdi. 

Kiracıların fahiş kira tepkisi dinmiyor: Maaşlarımızın hepsini kiraya vermek istemiyoruz!

Açıklamasında "Ülkemiz sığınmacılarla, yabancılarla dolmuş durumda ve bizler bu düzensiz göç yüzünden barınamıyor kendi vatanımızda ötekileştiriliyoruz" ifadelerine yer veren Seda Kul, boş olarak imzalatılan tahliye taahhütnamesinin kaldırılmasını istediklerine dikkat çekti. 

Asgari ücretlilerin her sene taşınma masrafını karşılayacak gücü olmadığını da dile getiren Seda Kul, "Emlakçı ücretinin direk kiracıdan değil, ev sahibi ve evi kiralayandan yarı yarıya alınmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz" dedi ve ev sahiplerinin neredeyse bütün maaşlarını onlara vermelerini istediğini aktardı. 

Kiracıların fahiş kira tepkisi dinmiyor: Maaşlarımızın hepsini kiraya vermek istemiyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediklerini belirten Kul, "Biz dar gelirli vatandaşlarınıza sahip çıkılmasını bekliyoruz" diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Kira zulmünün tüm ülkeyi sardığına vurgu yapan Kiracılar Dayanışma Platformu kurucularından Şerife Yavuz da "Arkadaşlarımın da bahsettiği gibi bu kira zulmü şu anda tüm Türkiye'yi sarmış durumda. Antalya'da başlattığımız Kiracılar Dayanışması Platformumuz, bizim önderliğimizde, İstanbul, Afyonkarahisar, Mersin, İzmir ve Ankara'dan gelen şikayetlerden sonra o şehirlerde de kuruldu" açıklamasını yaptı. 

Belediye o ilde konut ve ticaret imarlı üç arsa satacak! İhale tarihini kaçırmayın!

Malatya Gelinciktepe'de 1.799 adet deprem konutunun inşası tam gaz! 

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Nisan'da yüzde 2,3 yükseldi!


Geri Dön