Kira

Kiracısı kirayı ödemeden çıkan ev sahibinden isyan: Evde bomba patlamış gibi, tadilat masrafı 150 bin TL'yi geçti!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, kiracı mağduru olan vatandaşlar da yaşadıkları mağduriyeti sosyal medya üzerinden paylaşıyor.  

Uzun zamandır devam eden ve her geçen gün de derinleşerek bozulan ev sahibi-kiracı ilişkileri artık yaralama, cinayet gibi boyutlara taşınırken, son İki senedir uygulanan yüzde 25'lik zam düzenlemesi de bu soruna bir çözüm olmadı. Adliyeler, kira davalarıyla doldu taşarken mülk sahipleri de yaşadıkları mağduriyetleri resmi sosyal medya hesapları üzerinden sık sık dile getiriyor.

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan olaylara her gün bir yenisi eklenirken mağdur ev sahipleri de sosyal medya üzerinden kiracıları ile ilgili yaşadıkları sorunları paylaşıyor.

Ünlü doktor Dağıstan Ayan'dan kiracı mağduru olan bir aile hekimi de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracısından dert yandı.

dreamcatcher35 kullanıcı adlı aile hekimi dr.sünezararlısı, X hesabı https://twitter.com/dreamcatcher35 üzerinden yaptığı paylaşımda evinden kiracının çıktığına sevindiğini belirterek, "5 aylık kirayı da ödemeden anahtarı bırakıp kaçtı. Evde bomba patlamış gibi. Şu ana kadar tadilat masrafı 150 bin TL yi geçti. Evi olan kiraya vermesin, bırakın boş dursun." dedi.


dreamcatcher35 kullanıcı adlı aile hekiminin paylaşımı şu şekilde: 

Evimden kiracının çıktığına sevindim, 5 aylık kirayı da ödemeden anahtarı bırakıp kaçtı. Evde bomba patlamış gibi. Şu ana kadar tadilat masrafı 150 bin TL yi geçti. Evi olan kiraya vermesin, bırakın boş dursun.
 

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte söz konusu paylaşıma gelen yorumlar...

 

 

 

 

 

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

Ev sahibini şikayet eden kiracıya iftira suçundan 10 ay hapis!

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!