27 / 04 / 2024

Kiracısını evden çıkarana 3 yıl sınırlama geliyor! Ev sahipleri evlerini kiraya verebilecekler mi?

Kiracısını evden çıkarana 3 yıl sınırlama geliyor! Ev sahipleri evlerini kiraya verebilecekler mi?

Ev sahiplerinin kiracılarını bazı sebeplerden dolayı evden çıkarmaları durumunda üç yıl sınırlama uygulaması yapılıyor. Bu şekilde bir uygulama yapan ev sahipleri 3 yıl boyunca evlerini kiraya veremiyorlar. İşte ayrıntılar...



Son zamanlrada kiracılarını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinin sayısı giderek artıyor. Kiralık evlere olan talepfazlalaşınca ev sahipleri için de bu anlamda fırsatlar oluştu. Bir evin kiralık olarak ilan edilmes ve sonrasında evin kiralaması hemen oluyor. Bu nedenle dolayısıyla evler boş kalmayacağı için eski kiracıların evden çıkarılması ev sahipleri açısından için oldukça kazançlı bir durum olmakta. Yüzde 25 kira zammı sınırlaması olmadan yüksek bir kira bedeli ile evlerini kiraya veren ev sahipleri oldukça kazanç sağlamış oluyorlar. Fakat tek sorun ise kiracıyı evden çıkarabilmek oluyor. Bu durumda bir ev sahibinin kiracısını evden çıkarmak ise pek de kolay görünmemekte.

3 YIL KİRAYA VERİLEMİYOR!

Buna göre, ev sahipleri kiracılarını yasal bazı gerekçelerle evden çıkarma hakkına sahipler. Fakay bu çok istisnai durumlar karşısında ev sahibinin talebi uygulanmak zorunda. Kiracı ise herhangi bir itiraz yapamıyor. Bu gerekçelerin başında ev sahibinin eve ihtiyacı olması geliyor. Ev sahibi, çocukları, anne ve babası eğer eve ihtiyaç duyuyorsa kiracı evden çıkarılabiliyor. Diğer taraftan ise haklı gerekçe de ev sahibinin kiralık evde kapsamlı tadilat yapacak olması oluyor. Yapılacak olan tadilat sebebi ile kiracının evde kalmasının mümkün olmadığı öne sürülerek de kiracının evden tahliyesi sağlanabiliyor. Aynı şekilde evin kentsel dönüşüme girecek olması da bir diğer haklı tahliye sebebi oluyor.

Kiracısını evden çıkarana 3 yıl sınırlama geliyor! Ev sahipleri evlerini kiraya verebilecekler mi?

usakgundem.com'da yer alana habere göre; Ev sahipleri tüm bu haklı gerekçelerle kiracılarını evden tahliye ettirdiklerinde üç yıl sınırlaması ile karşılaşıyorlar.Ayrıca eğer ev sahibi oğlunun eve ihtiyacı olduğu için kiracıyı çıkarmışsa yasalara göre 3 yıl boyunca o ev bir başka amaçla kullanılamaz. Kiracıyı evden çıkaran ev sahibi o evi bir başkasına üç yıl boyunca kiralayamaz. Eğer üç yıl süresince ev bir başkasına kiralanırsa eski kiracının ev sahibinden bir yıllık kira bedeli tutarı kadar tazminat hakkı doğacaktır. Mahkeme üzerinden bu tazminat ev sahibinden kuruşu kuruşuna alınır.

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi: Aman dikkat Yargıtay kararını verdi...

Kiracı ve ev sahiplerinin en çok merak ettiği konu, yüzde 25 kira zammı sınırlaması ne zaman kaldırılacak?


Geri Dön