29 / 04 / 2024

Kiracı ve ev sahiplerinin en çok merak ettiği konu, yüzde 25 kira zammı sınırlaması ne zaman kaldırılacak?

Kiracı ve ev sahiplerinin en çok merak ettiği konu, yüzde 25 kira zammı sınırlaması ne zaman kaldırılacak?

Ev sahipleri ve kiracıları karşı karşıya getiren yüzde 25 kira zammı sınırlaması ne zaman sona erecek merak konusu. İşte haberin ayrıntıları...



Türkiye’de kiracılar ile ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırlaması sorunu ile karşı karşıyalar. Ancak kiracıları korumaya yönelik bir tedbirolan bu yöntem ev sahipleri için ise başlı başına bir sorun olarak görülmekte. Durum böyle olunca da ev sahibi kira zammını enflasyon oranında bile yapamıyor. Bu durum günümüzde özellikle sadece kira geliri ile geçimlerini sağlayan ev sahipleri için yüzde 25 sınırlaması ciddi bir kayıp anlamına geliyor. Son günlerde de kira zamlarında uygulanan yüzde 25 sınırlama ne zaman sona erecek merakla bekleniyor.

UYGULAMA 1 TEMMUZ 2022’DE BAŞLADI

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Kira fiyatlarında meydana gelen bu yükselişler oldukça can yakıcı bir seviyeye gelince devletin tedbir alması zorunluluk haline gelmişti. Buna göre de 1 Temmuz 2022’de geçici bir yasal düzenleme yapılarak 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira zammı sınırı yüzde 15 olarak açıklanmış ve uygulanmaya başlamıştı. Öte yandan Temmuz 2023’te ise yeni bir yasal düzenleme yapıldı ve yüzde 25 kira zammı sınırlaması 1 Temmuz 2024’e kadar uzatıldıği bildirildi. Fakat bu süreç içerisinde ev sahipleri mevcut kiracılarına en fazla yüzde 25 oranında kira zammı yapabiliyorlar.

Kiracı ve ev sahiplerinin en çok merak ettiği konu, yüzde 25 kira zammı sınırlaması ne zaman kaldırılacak?

NE ZAMAN SONA ERECEK ?

Her iki tarafta bu uygulamanın ne zaman sona ereceğini merakla bekliyor. Tabi ki daha çok yüzde 25 kira zammı sınırlamasının ne zaman sona ereceğini ev sahipleri heyecanla bekliyorlar. Bu konuda geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir açıklamasa bulunmuş ve, “Kira artışlarının yüzde 25’i geçmemesi, kira uyuşmazlıklarının arabulucuya gitmesi gibi bu tür tedbirler geçici nitelikte olup vatandaşlarımızı korumayı amaçlamaktadır. Enflasyonla mücadele ve kiralardaki fahiş artışların önüne geçmek üzere, konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacak.” diye konuşmuştu.

İstanbul'da kiralar 20 bin lirayı geçti!

Kiracılar dikkat! Kira zammı enflasyonun üzerine çıktı! Kira fiyatlarını duyanlar adeta çıldırdı!

 


Geri Dön