Kira

Kirada evi ve iş yeri olanlar dikkat! Kira gelir verginizi 3 taksitte ödeyebilirsiniz! 

Halkbank, kira geliri elde edenlerin yüzünü güldüren yeni kampanyasını duyurdu. Artık kira gelir vergisi 3 taksitte ödenebilecek. İşte ayrıntılar... 

Kira geliri olan kişiler her sene kira gelir vergisi ödüyor. Son olarak, kira geliri elde eden mülk sahipleri 1 Mart-1 Nisan 2024 tarihleri arasında kira beyannamelerini verdi. 

2023'te konuttan yıllık 21 bin lira, iş yerinden 150 bin TL'den fazla kira geliri elde eden mülk sahipleri gelir vergisi ödedi. 2023 yılı içerisinde yıllık 21 bin lira ve altında konut kira geliri elde edenler gelir vergisinden istisnna tutuldu. 2024 yılı için ise gelir vergisi istisnası 33 bin TL şeklinde belirlendi. 

Kira beyanıyla tahakkuk edilecek gelir vergisi, Dijital Vergi Dairesi'nden (dijital.gib.gov.tr) veya mobil uygulamadan anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yoluyla, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar ile vergi dairesi vezneleri aracılığıyla ve PTT şubeleri aracılığıyla ödenebiliyor. 

Halkbank, kira geliri elde edenlerin yüzünü güldüren yeni kampanyasını duyurdu. 

KİRA GELİRİ VERGİSİNE 3 TAKSİT FIRSATI 

Halkbank'ın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Kira Gelir Vergisi ödemeleri ücretsiz 3 taksit ile yapılabilecek. 

Bu kapsamda, bireysel kredi kartları ile 1 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında kampanyaya katılım sağlanarak Halkbank Mobil, Halkbank İnternet Şubesi ya da gib.gov.tr’den yapılacak Kira Gelir Vergisi ödemeleri 3 taksit şeklinde yapılabilecek. 

Kampanyaya katılmak için ödeme yapmadan önce Paraf Mobil’den “Hemen Katıl” butonuna tıklanmalı ya da bankada kayıtlı cep telefonundan, KİRA yazıp 3404’e kısa mesaj yollanması gerekiyor. 

Ödemelerin, Paraf Mobil’de kampanyanın “Katıldıklarım”  kısmında izlenmesi sonrasında ya da gelecek onay mesajının ardından yapılması gerekiyor. 

Halkbank Paraf kira geliri taksit kampanyası kapsamında, geriye dönük yararlandırma ve değişiklik yapılmayacağı belirtildi. 

Vergi dairelerinde fiziki POS’lardan yapılacak ödemeler ile yapılandırılmış borçların ödemeleri de kampanya kapsamında yer almıyor. Paraf kredi kartları, Parafly ile sanal ve ek kartlar ile de taksitlendirme yapılamıyor. 

Halkbank Paraf kira geliri taksit kampanyası kapsamında üst sınır 1 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. Bu rakamdan fazla ödemelerde kampanyadan faydalanılamıyor ve ödeme peşin olarak yapılıyor. 

Efsane dizi 'Bizimkiler'in çekildiği Kadıköy'deki 50 yıllık binada kentsel dönüşüm anlaşmazlığı! 

İstanbul'daki görüntü dehşete düşürdü! Binalarda çatlaklar, zeminlerde de boşluk oluştu!

Uzmanı önerdi: “Kiralık daire alacaksanız sanayi şehirlerinden alın! 2+1 dairelerin kirası 30-40 bin TL”