29 / 04 / 2024

Kiralar en çok hangi ilçede arttı? Öğrenince şok olacaksınız!

Kiralar en çok hangi ilçede arttı? Öğrenince şok olacaksınız!

Endeksa'nın yaptığı çalışmaya göre; şubatta kira fiyatı en fazla artan ilçeler Şile, Beşiktaş, Ataşehir ve Ümraniye olurken en azın yaşandığı ilçeler Avcılar, Beyoğlu ve Bahçelievler oldu. İstanbul genelinde ortalama metrekare kira 124 lira olurken, ortalama kira 12 bin 394 liraya yükseldi.



6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan 7.8 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem felaketinin ardından İstanbul'da kira fiyatları arttı. Endeksa, şubat ayında meydana gelen deprem felaketi sonrası İstanbul ilçelerinde kiralık konut piyasasını mercek altına aldı. Çalışmaya göre şubatta İstanbul genelinde konut kiraları yüzde 6,6 oranında, kiralanmayı bekleyen konut stoku ise yüzde 5 oranında artış gösterdi. İstanbul genelinde ortalama metrekare kira 124 lira olurken ortalama kira 12 bin 394 lira oldu.

Kiralar en çok hangi ilçede arttı? Öğrenince şok olacaksınız!

Şubat ayında kira değeri en fazla yükselen ilçeler Şile, Beşiktaş, Ataşehir ve Ümraniye olurken en az artış yaşanan ilçeler Avcılar, Beyoğlu ve Bahçelievler oldu. Esenler'de ise kiralarda düşüş yaşandı. Kiralanmayı bekleyen konut stoku en fazla yükselen ilçeler Bakırköy, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Beykoz olurken; kiralık stoku en fazla düşüş yaşayan ilçeler ise Eyüpsultan, Çatalca ve Esenler oldu.

İşte detaylar...


Geri Dön