30 / 04 / 2024

Kiralık ev bulunamayan o ilde kiralar 25 bin TL'ye yükseldi! Ev kiralamak isteyenlerden aranan ilk şart memur olmak!

Kiralık ev bulunamayan o ilde kiralar 25 bin TL'ye yükseldi! Ev kiralamak isteyenlerden aranan ilk şart memur olmak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardndan birçok binanın hasar aldığı Diyarbakır'da kiralar memur maaşını geçerek 25 bin liraya kadar yükseldi.  



Diyarbakır'da kira fiyatları bir memurun maaşını geçti. Kentte şu an 23 bin konut açığının olduğu ve artan inşaat maliyetleri nedeniyle talebin karşılanmadığı belirtilirken, kiralık ev bulmak neredeyse imkansız. Ev sahipleri ise kiracılardan''memur olmak'' şartı arıyor. 

 Kiralık ev bulunamayan o ilde kiralar 25 bin TL ye yükseldi! Ev kiralamak isteyenlerden aranan ilk şart memur olmak!

DİYARBAKIR'DA KİRALAR 25 BİN TL'YE YÜKSELDİ!

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Diyarbakır’da binlerce konut ağır hasarlı olduğu için oturulamaz hale geldi.  Depremde evsiz kalan binlerce kişi, yakınlarının yanına ya da konteyner kente yerleşti. Okulların açılması ile köylerden geri dönüşler başlarken,  Diyarbakır’da kiralık konut bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

Kiralık olarak ilan verilen evlerin kiraları ise 15 bin liradan başlayarak 25 bin TL'ye kadar yükseliyor. Bu evleri kiralamak isteyenlerden ise bekleyen ilk şart ise memur olabilmek.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre: konu ile ilgili Diyarbakır Müteahhitler Derneği Başkanı Aziz Elaldı, ekim ayına kadar 7 bin konutun bitmesini beklediklerini belirterek, "Diyarbakır’da şuan 30 bin konut açığı var. 7 bin konutun bitmesi ile bu 23 bine düşecek ve artarak devam edecek” dedi. Elaldı, konut açığından dolayı kiraların sürekli yükseldiğini ifade etti.

 Kiralık ev bulunamayan o ilde kiralar 25 bin TL ye yükseldi! Ev kiralamak isteyenlerden aranan ilk şart memur olmak!

MAALİYETLER YÜKSEK İNŞAAT YAPILAMIYOR!

Diyarbakır’da inşaat sektörünün durduğunu belirten Elaldı, “Böyle devam ederse, iflaslar yaşanır. Konut sektöründe kredilerin verilmemesinden dolayı, sektör durma noktasına geldi. Diyarbakır’da yeni başlayan bir inşaat yok, başlamasının da imkanı yok. Çünkü maliyetler yüksek” diye konuştu.

EVLER OTELE DÖNDÜ!

Yüksek kira ücreti isteyen kimi ev sahipleri 'paylaşımlı ev' adı altında odaları kiralamaya başladı. Bir dairenin birden fazlaya kişiye kiraya verilmesi apartmanda yaşayanları ise rahatsız ediyor. 

Hukukçular; evlerin otel gibi kiraya verilmesinin kat mülkiyetinden kaynaklı sorunlara neden olabileceğini ifade ediyor.

Bir evin birden çok kişiye kiraya verilmesi apartmanda yaşayan kişileri rahatsız edebiliyor. Ayrıca, kat mülkiyetinden kaynaklı sorunlar çıkabiliyor.

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Kiralar arttı, evler otele döndü! ‘Paylaşımlı ev’ dönemi başladı!

 


Geri Dön