22 / 05 / 2024

Kiralık evde bunu yapanlar şimdi yandı! 90 bin lira ceza kesilecek

Kiralık evde bunu yapanlar şimdi yandı! 90 bin lira ceza kesilecek

Anadolu'nun 11 kentini vuran depremde on binlerce binanın yıkılması nedeniyle yüz binlerce insan evinden oldu. İmkanı olup çevre illere giden depremzedeler, kendilerinden piyasa göre daha yüksek kira bedeli istenmesi nedeniyle zor durumda kalıyor. Bu durum üzerine harekete geçildi.



Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma yol açan depremler sonrası bölgeden çevre illere 2 milyon insanın göç ettiği düşünülüyor. Depremzedelerin barınma ihtiyacını 'fırsat' olarak gören bazı emlakçı ve ev sahiplerinin, konutlarının fiyatlarında yüzde 50'ye varan artışa gitmesi kamuoyunda büyük tepki çekti.

Afet sonrası birçok konutun yıkıldığını ve barınma hakkının temel ihtiyaçlar listesinin başında geldiğini belirten Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, "Depremzedeler, özellikle konaklama, iletişim, eğitim-öğretim ve sağlık hakkı açısından birtakım zorluklarla karşılaşıyor. Deprem sonrası müdahale, iyileştirme ve yeniden inşa çabalarına eşitlik ve insan hakları ilkelerinin dahil edilmesinin önemine dikkat çekmek istiyorum" dedi.


Geri Dön