15 / 06 / 2024

Kiralık evde bunu yapanlar şimdi yandı! 90 bin lira ceza kesilecek

Kiralık evde bunu yapanlar şimdi yandı! 90 bin lira ceza kesilecek

Anadolu'nun 11 kentini vuran depremde on binlerce binanın yıkılması nedeniyle yüz binlerce insan evinden oldu. İmkanı olup çevre illere giden depremzedeler, kendilerinden piyasa göre daha yüksek kira bedeli istenmesi nedeniyle zor durumda kalıyor. Bu durum üzerine harekete geçildi.



"BARINMA HAKKI İHLAL EDİLİYOR"
Kılıç, depremzedelerden yüksek kira istenmesini 'dolaylı ayrımcılık' kapsamında değerlendirerek, "Bir gerçek veya tüzel kişinin, görünüşte ayrımcı olmayan her türlü eylem, işlem ve uygulamalar sonucunda, hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden yararlanma bakımından nesnel olarak dezavantajlı konuma sokulması durumunda dolaylı ayrımcılıktan söz edilir" ifadesini kullandı.

Özellikle deprem bölgesine yakın illerde fahiş kira artışları yaşandığına işaret eden Kılıç, "Depremzedelerin yüksek kiralarla karşılaşması, sosyal haklar kapsamında barınma hakkının ihlalini gündeme getiriyor. Konut ve barınma hakkı, sosyal devletin en önemli gereklerinden biri olarak bireylere insan onuruna yaraşır asgari yaşam standardını sağlamanın en önemli aracıdır" sözlerini sarf etti.


Geri Dön