28 / 04 / 2024

Kiralık konut stoku en fazla düşen şehir yüzde 60 ile Elazığ oldu!

Kiralık konut stoku en fazla düşen şehir yüzde 60 ile Elazığ oldu!

Yaşanan deprem felaketi sonrası yaşanan göçlerin etkisi ile çoğunlukla satılık konut sokunda artış, kiralık konut stokunda da düşüş görülüyor.



Yaşanan deprem felaketi sonrası depremin etkilediği şehirlerden çevre şehirlere göçler de sürüyor. Bu göçlerin etkisi ile çoğunlukla satılık konut sokunda artış, kiralık konut stokunda da düşüş görülüyor. Paylaşılan detaylara göre, en fazla talep gören şehirler Muğla, Kayseri, Ankara, Antalya, Mersin ve Elazığ olurken, bir ayda başkent Ankara’da kiralık konut stoku yüzde 31, Mersin'de yüzde 36, Kayseri’de yüzde 40, Elazığ’da da yüzde 60 düştü.

Meydana gelen deprem felaketi sonrası gayrimenkul piyasası da hareketlendi. Yapay zeka ve büyük veri analizi ile gayrimenkul değer hesabı sunan Endeksa, bu şehirlerdeki gayrimenkul piyasasını masaya yatırdı.

Kiralık konut stoku en fazla düşen şehir yüzde 60 ile Elazığ oldu!

Tek tek açıklanan endeksa verilerine göre Ankara, Antalya, Muğla, Mersin, Kayseri ve Elazığ’da satılık konut stoku artış gösterirken, kiralık konut stokunda çoğunlukla düşüş ya da küçük artışlar da görülüyor. Söz konusu bu durum konutlarını yeterince güvenli bulmayan ya da daha farklı bölgelere taşınmak isteyen kişilerin konutlarını satışa çıkarması fakat özellikle fiyatı daha uygun ve zemini sağlam olan bölgelerdeki kiralık konutların hızla tükenmesi şeklinde yorumlanıyor. 

Başkent Ankara’da Şubat'ta kiralık konut stoku yüzde 31 düştü

En fazla göç alan şehirlerin başında gelen başkent Ankara’da Şubat'ta kiralık konut stoku yüzde 31 düşerken, satılık konut stoku yüzde 23 arttı. Aktarılan detaylara göre, başkent Ankara’da Şubat'ta konut kiraları yüzde 6,1, satılık konut fiyatları da yüzde 6,39 artış gösterdi. Başkent Ankara’da ortalama kira 7 bin 589 Türk Lirası, konutların ortalama satış fiyatı ise 1 milyon 646 bin 190 Türk Lirası. Ankara’da kiralık konut stokunun en fazla düşüş gösterdiği ilçeler de Sincan, Pursaklar ve Şereflikoçhisar şeklinde oldu.


Geri Dön