29 / 04 / 2024

Kiram ne kadar olacak? Kira artış oranı hesaplama Mart 2022

Kiram ne kadar olacak? Kira artış oranı hesaplama Mart 2022

Kira sözleşmesi bu ay yenilenecek olan kiracılar, kendilerine yapılacak zam oranını merak ediyor. Peki, siz de "Kiram ne kadar olacak?" diyorsanız işte kira artış oranı hesaplama Mart 2022 örnekleri...



Kira sözleşmesi Mart ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranlarının yayınlanması ile belli oldu. Bilindiği üzere kira artış hesaplamalarında TÜFE verileri baz alınıyor.

Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu'na göre, tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir.

Kiram ne kadar olacak? Kira artış oranı hesaplama Mart 2022

Ev sahibi ile kiracı arasında kira zammına ilişkin bir anlaşma yoksa, kira bedeli, bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre tespit edilir.

Peki, siz de "Mart ayı TÜFE oranı nedir? Kiram ne kadar olacak?" diye soruyorsanız işte yanıtı ve kira artış oranı hesaplama örnekleri...


Geri Dön