02 / 05 / 2024

Kireçtepe Şehitliği’nin 24 Nisan'da açılışı yapılacak!

Kireçtepe Şehitliği’nin 24 Nisan'da açılışı yapılacak!

5 bine yakın Çanakkale şehidinin yattığı Kireçtepe Şehitliği tamamen yenileniyor. Yenilenen şehitlik, 24 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımının gerçekleşeceği törenle hizmete açılacak.



Çanakkale kara savaşlarının yapıldığı Conkbayırı’nda bulunan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce yeniden düzenlenen Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Şehitliği, 24 Nisan’da törenle açılacak.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Conkbayırı’nda yer alan ve A’dan Z’ye yeniden düzenlenen Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği’nin 24 Nisan tarihinde yeni yüzüyle ziyaretçi kabulüne başlayacağını bildirdi. Açılış için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da davetiye gönderdiklerini, açılışın devlet yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşmesinin beklendiğini kaydeden Başkan Altepe, “Çanakkale kara savaşlarında en çok şehit veren il Bursa. Conkbayırı’nda bulunan şehitliğin düzenleme çalışmaları bitti. Yaklaşık 10 bin metrekare alanda çalışma yaptık. İnşallah 24 Nisan’da kara savaşları anma programı çerçevesinde oranın da açılışını yapacağız” dedi.


24 Nisan’daki açılışa katılacak olan davetlilere, Kireçtepe şehitliğinden alınan toprak, şehit isimlerinin yazıldığı künye, şehit kitapçığı ve anahtarlığın bulunduğu birer hediye paketi verilecek.


TOKİ Haber


Geri Dön