01 / 05 / 2024

Kırklareli Bahar Hayvancılık Tesisleri icradan satışta!

Kırklareli Bahar Hayvancılık Tesisleri icradan satışta!

Kırklareli İcra Dairesi, Kırklareli İl, Merkez İlçesi'nde bulunan Bahar Hayvancılık Tesisi'ni satışa çıkardı. 26 Eylül Cuma günü ihale edilecek tesisin bedeli 4 milyon 752 bin 421 TL olarak belirlendi.




Kırklareli İli, Merkez İlçesi'nde bulunan Bahar Hayvancılık Tesisi, Kırklareli İcra Dairesi tarafından satılıyor. 26 Eylül Cuma günü ihale edilecek tesisin bedeli 4 milyon 752 bin 421 TL olarak belirlendi.


TC KIRKLARELİ İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Tapu Kaydı : Kırklareli İl, Merkez İlçe, - Ada No, 3572 Parsel No, Kızılcıkdcıe Köyü,


A) İDARİ BİNA: Tek katlı betonarme bir yapıdır. Çatısı kiremit ile örtülü olup, sıvalı ve badanalıdır. İdari bina


Yönetici, Veteriner, Koridor, Mutfak, Yemekhane, Soyunma ve wc+duş bölümleri mevcuttur. Zemini seramik ile döşeli duvarları ve tavan plastik boyalıdır, giriş kapıları Çelik+Demir doğramadır. Isınma şekli, merkezi ısıtmalı kaloriferdir. Elektrik ve suyu mevcuttur. Bürüt alanı 156,0 metrekaredir.


B ) SAĞIMHANE BİNASI: Tek katlı bir yapı olup çatısı çelik çatı olup üzeri oluklu saç ile kaplıdır. Duvarları tuğla ile örülü olup Sıvalı ve boyalıdır. Süt odası ve çukur içi bölümleri mevcuttur. Süt toplama bölümünün zemini seramik döşeli giriş kapısı ve pencereler plastik doğramadır. Elektrik ve suyu mevcut olup bürüt alanı 839,40 metrekaredir.


C) AHIR BİNASI: 3 Adet ahır mevcut olup tek katlı yapıdır. Çatıları çelik çatı olup üzeri oluk saç ile kaplıdır. Duvarları kısmen tuğla ile örülü olup sıvalı ve boyalıdır. İç zeminleri betondur. Giriş kapıları üstten askılı sürgülü kapı olup 3 adet ahırın toplam alanı 8.115,00 metrekaredir.


Adresi : Kızılcıkderce Köyü Bahar Hayvancılık Merkez / KIRKLARELİ


Yüzölçümü : 66.951,00 metrekare


Arsa Payı : Tam


İmar Durumu : İmara esas bir yola cephesi bulunmayan ve mahkeme kanalıyla yol geçit hakkı elde


Kıymeti : 4.752.421,00 TL

KDV Oram : Yüzde 18


Kaydındaki Şerhler : Teiaş Genel Müdürlüğü lehine 5,105,96 metrekare kısımda irtifak hakkı mevcuttur.


1. Satış Günü : 26/09/2016 günü 14:00 - 14:05 arası


2.SatışGünü : 21/10/2016 günü 14:00 -14:05 arası


Satış Yeri : İstanbul yolu üzeri 1. Km. Kırklareli Ticaret Borsası Satış Salonu - KIRKLARELİ


1- İhale açık anırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi, gün öncesinden, anırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.guv.tr adresinden elektronik.ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artınııa gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artınnada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok anırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıknıazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya işıirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi. KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer İlgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını Özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler İle (15) gün İçinde daireınize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müıeselsilcn mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan iarihindcn itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şan nameyi gönııüş ve mündcrccatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/42 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 29/07/2016 edilmemiş parseller üzerinde çevre düzeni hükümleri gereğince, inşai uygulama yapılmaktadır.


Geri Dön