13 / 05 / 2024

Kırklareli'nde verimli tarım arazisinden izinsiz toprak alımı durduruldu!

Kırklareli'nde verimli tarım arazisinden izinsiz toprak alımı durduruldu!

Pınarhisar'a bağlı Kaynarca beldesi sakinleri, araziden izinsiz toprak alan firmaya ait kepçenin önüne geçerek, çalışmayı durdurdu.



Pınarhisar'a bağlı Kaynarca beldesi sakinleri, araziden izinsiz toprak alan firmaya ait kepçenin önüne geçerek, çalışmayı durdurdu. 


Bölgedeki araziden özel bir firma tarafından izinsiz toprak alındığını duyan belde sakinleri, kepçenin çalıştığı yere geldi. Vatandaşlar kepçenin önüne geçerek çalışmaları engelledi. Bu sırada 83 yaşındaki Şevket Özcan da kepçenin önüne oturdu.


Şirket yetkilileri ve işçiler ile vatandaşlar arasında sözlü tartışma yaşandı.


Olay yerine gelen jandarma ekipleri, iki grubu sakinleştirdi. Bölgeye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de yaptıkları incelemede, şirketin bölgede çalışma yapması için yasal izinlerinin bulunmadığını tespit etti.


Bunun üzerine jandarma ekipleri, iş makinelerini bölgeden uzaklaştırdı.


Olay yerine gelen Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, birinci sınıf tarım arazisi olan topraklarının çalınmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.


Kanunsuz iş yapanların karşısında dik durmaya devam edeceklerini belirten Türker, "Kaçak toprak alımıyla ilgili sıkıntı yaşadığımız bölgemizde, dün de jandarmayla firma yetkililerini faaliyetten men etmiştik. İlgili firma, yaklaşık 6 ay önce 400 kamyon toprak aldıkları bu bölgeden bu sabah da izinsiz, ruhsatsız ve belgesiz şekilde 20 kamyon toprak çaldı. Özel bir firma tarafından 7 bin dönüm alandan yaklaşık 6 aydır 420 kamyon birinci sınıf tarım toprağı alındı" dedi.


Serdar Türker, gelecek nesiller için mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.


- "Hakkımızı arayacağız"


Kepçenin önüne oturarak çalışmaları engelleyen 83 yaşındaki Şevket Özcan, topraklarını koruyacaklarını ifade ederek, "Bu meralar bizim dedelerimizden kalma. Şimdi birilerinin topraklarımızı çalmasına asla müsaade edemeyiz. Trakya bölgesi, geçimini çiftçilikle sağlamaktadır. Yetkilerden yardım bekliyoruz. Topraklarımız için gerekirse canımızı feda ederiz" şeklinde konuştu.



AA


Geri Dön